Steenkettingzagen / betonkettingzagen

FilterIconFilteren

Toepassingsgebied
Gebruiker
Aandrijving
1 van 1 Producten

Accessoires


STIHL BETON- EN STEENKETTINGZAAG VOOR NAUWKEURIG WERK


Of je nu openingen voor deuren en ramen in muren moet zagen of natuursteen en bakstenen moet zagen: Met onze steen- en betonkettingzagen voer je deze taken snel en nauwkeurig uit en werk je bovendien bijzonder effectief.




STEEN- EN BETONKETTINGZAGEN: PRECIEZE SNEDEN IN HARD MATERIAAL



Met de speciale STIHL kettingzagen voor steen en beton is geen muur meer te hard en geen hoeksnede te zwaar. De machine is even krachtig als een doorslijper en bovendien heel eenvoudig en effectief te hanteren.



De bijzondere zaagkracht komt onder meer van een diamanten doorslijpketting, waarmee je harde materialen in een handomdraai doorzaagt. En omdat het zagen van beton en steen meestal voor veel stof zorgt, zijn de STIHL steen- en betonkettingzagen uitgerust met een longlife-luchtfiltersysteem met HD2-filters en extra filters. Zo kan je er zeker van zijn dat ook fijnstof uit de buurt van het aandrijfmechanisme blijft en je steenkettingzaag altijd optimaal en betrouwbaar werkt.



BETONKETTINGZAGEN: ELKE MUUR PRECIES EN EFFICIËNT BEWERKEN



Als je met onze betonkettingzagen hard steen of gietijzeren buizen op maat zaagt, wordt heel gericht water toegevoerd om te koelen, het stof te binden en het zaagblad en de ketting te spoelen. Met de snelkoppeling sluit je de machine voor inbedrijfstelling op de watertoevoer aan. Daarna regel je het vereiste debiet eenvoudig via de geïntegreerde doseerkraan. Tijdens het zagen wordt het water dan gericht naar de zaaggleuven geleid en daar bindt het het stof effectief. Tegelijk zorgt een waterspoeling die in het zaagblad is geïntegreerd ervoor dat zaagblad, neustandwiel en ketting continu gekoeld en gespoeld worden. Dat garandeert een lange levensduur. Bovendien ontstaat er op die manier zo weinig mogelijke stofontwikkeling, waardoor de werkplaats achteraf veel sneller gereinigd kan worden. Een extra reden waarom je met onze beton- en steenkettingzagen voortaan nog beter uitgerust bent voor saneringen, renovaties en verbouwingen.



ZO HARD ALS EEN DIAMANT



Voor hard gesteente, staalbeton maar ook gietijzeren materialen heb je speciale diamantkettingen nodig. Door de voorgeslepen diamantsegmenten kan je vanaf de eerste zaagsnede gebruik maken van het volledige vermogen. Tegelijk zorgt de constructie van de ketting met schakelgeleider ervoor dat je rustig en trillingsarm kan werken tijdens het natzagen. Kies tussen twee kettingvarianten, afhankelijk van de materialen die je moet verwerken. Ons instapmodel diamant steen- en betonzaagketting 36 GBE is de juiste keuze voor jou als je snel en precies kalkzandsteen of dakpannen wilt zagen. Om beton en harde gesteente te bewerken, heb je de sterkere diamant steen- en betonzaagketting model 36 GBM nodig.



SAMEN NOG STERKER: STEENKETTINGZAGEN EN DOORSLIJPERS



Onze speciale kettingzagen voor beton zijn voor veel klussen in de bouwsector de optimale aanvulling op de klassieke doorslijpmachine. Met de combinatie van de beide machines maak je precies en efficiënt ook grotere openingen in beton, in natuursteen en bakstenen muren. In eerste instantie gebruik je de betonkettingzaag, je verdeelt de wand of de muur en je markeert de hoeken met nauwkeurige zaagsnedes. Daarna maak je de langere, rechte zaagsnedes met één van onze doorslijpers.



Probeer maar eens. Je zal het zien: sneller en preciezer dan met dit duo STIHL machines kan je dit soort klussen niet uitvoeren.