Sterk snoeiwerk

De accutakkenschaar ASA 85

ASA 85 Krachtig snoeien, krachtbesparend werken: de nieuwe accutakkenschaar STIHL ASA 85 snijdt takken tot 45 mm dik moeiteloos door. De instelbare lemmetopening kan worden aangepast aan takken van uiteenlopende diktes. Dat spaart tijd en energie. Dankzij het ergonomische accudraagsysteem kunt u zonder problemen een hele dag lang comfortabel werken. Daarom is de STIHL ASA 85 de ideale partner voor professionals. Of het nu gaat om snoeiwerk en verzorging in tuinen, parken, boomgaarden of boomkwekerijen: de STIHL ASA 85 snoeit met kracht, maar zonder moeite.

De productvoordelen

Sterk, onvermoeibaar en duurzaam

Krachtige snede

Moeiteloos sterk presteren: de STIHL ASA 85 snijdt takken tot 45 mm dik moeiteloos door. De aandrijving laat het lemmet bovendien bijzonder snel openen en sluiten, wat voor een enorm snijvermogen zorgt.

Constant vermogen

Beter snoeien met accukracht: de in het draagsysteem geïntegreerde STIHL lithium-ionaccu valt op door zijn kracht en uithoudingsvermogen. Hiermee kunt u zo´n 8 uur werken. En natuurlijk past de accutakkenschaar in het accusysteem van STIHL. U kunt dus ook gewoon andere STIHL-accu's gebruiken.

Duurzame partner

Stevige afwerking voor stevige arbeid: de robuuste aluminium behuizing beschermt het binnenwerk van de STIHL ASA 85 optimaal tegen vuildeeltjes en waarborgt zo een lange levensduur.

Efficiënt en comfortabel

Flexibel in het gebruik

Snel door dik en dun: via de bediening kan de lemmetopening in vier verschillende standen worden gezet: 50 %, 60 %, 70 % of 100 %. Tijdens het werk volstaat dubbelklikken op de schakelhendel om van de ingestelde naar de volledige lemmetopening over te schakelen. Zo kunt u takken van uiteenlopende dikten effectief en snel snoeien.

Alles onder controle

Overzichtelijk: de bediening bevindt zich op heuphoogte op het accudraagsysteem, en biedt via een praktisch scherm informatie over de lemmetinstelling, het aantal sneden en het niveau van de acculading. Bovendien kunt u hier schakelen tussen proportionele snede en impulssnede.

Comfortabel werken

Aangenaam werken: ook bij langdurig werken wordt uw rug gespaard, door de optimale gewichtsverdeling van het accudraagsysteem. De lussen op de schouderriem zijn aanpasbaar en houden de aansluitkabels dicht bij het lichaam, zowel voor rechts- als linkshandigen. De ergonomische constructie zorgt er voor dat u prettig en comfortabel kunt werken.