De productvoordelen voor de gebruiker

Combineert comfort met de modernste technologie

De productvoordelen voor de gebruiker

Wie dagelijks in de bouw werkt weet waar het op aankomt: Kwaliteitswerk zo snel mogelijk afleveren. Met de STIHL TS 500i doorslijpmachine met elektronisch gestuurde inspuiting STIHL Injection heeft u de betrouwbare werkmakker aan uw zijde. De STIHL doorslijpmachine combineert precisie, efficiëntie en comfort met de modernste technologie. Zo kan u zich concentreren op wat belangrijk is – uw werk.

Makkelijk starten

De STIHL Injection van de doorslijpmachine maakt choke en stationaire gasregeling overbodig. Met de automatische koud/warm herkenning is nog maar één startpositie nodig. En de intelligentie in de controller berekent aan de hand van de buitentemperatuur, hoogteligging en brandstofkwaliteit automatisch de voor het starten nodige brandstofhoeveelheid. Het starten was nog nooit zo gemakkelijk: Eenvoudigweg de schakelaar van 0 op I plaatsen, primer bedienen, aantrekken en gas geven. Verkeerd gebruik is uitgesloten!

Optimaal motorvermogen

Dankzij de nieuwe STIHL Injection is ook het motorvermogen van de doorslijpmachine een wereldklasse op zich: In vergelijking met de doorslijpmachine STIHL TS 420 bereikt de 3,9 kW sterke STIHL TS 500i ongeveer 20% meer doorslijpvermogen. En dit praktisch bij het zelfde volume. Daarbij komt een hoog draaikoppel over een breed toerental, wat het doorslijpvermogen nog verhoogt. Ook bij het afstellen van de motor aanvaardt de STIHL TS 500i geen compromissen: Wanneer de bedrijfsomstandigheden wijzigen, zorgt de motorsturing voor een perfect lopen en acceleratie van de machine.

Perfecte hantering

Het hoge draaikoppel over een breed toerentalbereik maakt de STIHL TS 500i ongevoelig voor vooruitschuifkrachten. De STIHL TS 500i trekt zo door en maakt een gelijkmatige snede. Door de speciale top handgreep wordt het geleiden tijdens het werken, wat in hoge mate precisie vereist, nog eenvoudiger. Door het wegvallen van de carburateur wordt de STIHL TS 500i een lichtgewicht voor het zware werk. Vooral onder krappe werkomstandigheden kan hij zijn compacte bouw en zijn uitstekend vermogen in verhouding tot zijn gewicht perfect uitspelen. Kortom, een juiste begeleiding is mogelijk en u kan zich uitsluitend concentreren op het snijden.

Effectief antivibratiesysteem

Door de STIHL Injection wordt de tweetaktmotor mechanisch weer „eenvoudiger": De zuiger is weer eenvoudiger en is daardoor lichter. Hierdoor is er minder oscillerende massa in de cilinder en de motortrillingen nemen af. Daarbij komen de reeds bewezen veeraccumulatoren voor de reductie van de overdracht van de motortrillingen op handen en armen. Het trillingsniveau vermindert tot 2,4 m/s². Dit zorgt voor minder vermoeiend werken en optimale geleiding onder de moeilijkste omstandigheden.

Diagnose tijdens gebruik

Als de machine in bedrijf is worden alle gegevens van de doorslijpmachine voortdurend gemeten. De controller registreert hierbij onregelmatigheden van de elektronische componenten en slaat ze op in het geheugen. Afwijkingen worden zo tijdens de werking genoteerd en kunnen later uitgelezen worden. Een voordeel dat tot nu toe geen ander STIHL apparaat biedt.

Diagnose met MDG 1

Met het diagnose apparaat MDG 1 en met hulp van een speciale PC diagnose software worden dan alle elektronische componenten getest en het geheugen uitgelezen. Zo kunnen zelfs sporadisch optredende onregelmatigheden opgemerkt worden en verholpen worden, nog voor een component stuk raakt. Hierdoor is een optimale service gewaarborgd. Deze belofte geven we u zelfs schriftelijk: elke diagnose met de MDG 1 wordt met een eindrapport gedocumenteerd.

Meer efficiëntie door motordiagnose

Tijd sparen betekent geld sparen. De doelgerichte service met de MDG 1 vermindert de diagnosetijd met 50% en zorgt zo voor meer capaciteit in uw serviceactiviteiten. Tegelijkertijd maakt een snelle analyse een doelgerichte foutoplossing mogelijk. Hierdoor worden onderhoudstijden kleiner, stilstand gereduceerd en kan de machine sneller opnieuw ingezet worden.

Meer efficiëntie door elektronisch gestuurde inspuiting STIHL Injection

De volautomatische motorregeling kan tot 15% minder verbruik, in vergelijking met de doorslijpmachine STIHL TS 420, opleveren. Door het ongeveer 0,7kW verhoogde motorvermogen kan zo met gelijkblijvende brandstof meer materiaal in dezelfde tijd gesneden worden. Snel werken met uiterste precisie wordt vanzelfsprekend. Daar de elektronisch gestuurde inspuiting STIHL Injection zelfstandig alle instellingen gedurende de werking overneemt, worden een optimaal vermogen en de beste loopprestaties gewaarborgd. Ook wat de robuustheid betreft zet de STIHL TS 500i een nieuwe kwaliteitsstandaard: tot in het laatste detail bestudeerd is hij consequent voor zware bouwtoepassingen ontworpen. Topkwaliteit van STIHL, op welke u kan bouwen.

Ontdek de STIHL TS 500i Ontdek de STIHL TS 500i

Draai onze producten interactief over 360 graden. Wij stellen u de voordelen langs alle kanten voor..

Een sterk resultaat
Ervaar de STIHL TS 500i De wereldprimeur STIHL Injection

Doorslijpen in een nieuwe dimensie: zo funktioneert deze gepatenteerde nieuwigheid

De STIHL Injection (33.72 MB)