Breda, 09.10.2017

De STIHL groep breidt uit in Langkampfen (Oostenrijk)

  • Grootste investering in de geschiedenis van VIKING: € 22,8 miljoen voor nieuwe gebouwen
  • Uitbreiding van de technische en productiefaciliteiten
  • Creatie van 100 nieuwe banen

De cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend: een investering van € 22,8 miljoen, 20.000 m² extra vloerruimte en 100 nieuwe banen. Deze drie cijfers vatten het tot nu toe grootste bouwproject samen van de STIHL groep op de locatie van VIKING GmbH in Langkampfen, Oostenrijk. De officiële eerste spadesteek ceremonie vond plaats op vrijdag 29 september. De voltooiing van de nieuwe faciliteiten is gepland voor eind 2018.

De hoofddoelstelling van dit ambitieuze project is bestaande capaciteitsknelpunten oplossen en het creëren van optimale voorwaarden voor verdere groei. "Naast een efficiënte productiehal zullen de gebouwen technische en prototypingafdelingen huisvesten, alsook elektro laboratoria, ruimtes voor duurzaamheidstests en een moderne leerwerkplaats", aldus dhr. Nikolas Stihl, voorzitter van de adviesraad en de toezichthoudende raad van STIHL. Hij noemde de aankomende activiteiten een "mijlpaal" in de geschiedenis van het bedrijf en een bewijs van de duidelijke inzet van de STIHL groep voor de locatie in Langkampfen.

Het einde van de gunstige ontwikkeling is nog lang niet in zicht, benadrukte algemeen directeur Peter Pretzsch: "We zijn ervan overtuigd dat onze premium tuinmachines zich zullen blijven bewijzen op de markt." VIKING GmbH maakt sinds 1992 deel uit van de STIHL groep. Het bedrijf is producent en verdeler van hoogwaardige tuinmachines. Bovendien wordt een groot deel van de accu productlijn van STIHL geassembleerd in Oostenrijk.

Naast de nieuwe gebouwen liggen er nog andere veranderingen in het verschiet. Vanaf 2019 zal men de volledige VIKING productlijn exclusief onder de STIHL merknaam verdelen. "Dit is een logische beslissing. VIKING is één van de weinige fabrikanten in de branche met dergelijk breed assortiment van tuinmachines – van de consumentensector tot de professionele sector. Met garantie van topkwaliteit", verkondigde Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van STIHL, tijdens de eerste spadesteek ceremonie. Dit zal het competentiecentrum voor bepaalde tuinmachines worden. Het centrum zal producten produceren en ontwikkelen in samenwerking met het moederbedrijf van STIHL in Waiblingen.

Verder legde hij uit dat STIHL een voorloper is op het domein van de "connected products" en in juni een wereldprimeur presenteerde: het iMow TeaM. Het bedrijf verwacht dat de wijziging van de merknaam zal leiden tot een aanzienlijke toename van de verkoop en de omzet, samen met een verdere groei in de hele groep. "Langkampfen is en blijft een essentieel onderdeel van het wereldwijde productienetwerk van STIHL en speelt een belangrijke rol als locatie", benadrukte dhr. Kandziora.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven