De STIHL heggenscharen op steel zijn licht en ergonomisch

Vlotter werken. Beter snoeien.

Met de heggenscharen op steel van STIHL groeit het werk u beslist niet boven het hoofd. Integendeel, meer dan ooit bent u tegen elke uitdaging opgewassen.

De STIHL heggenscharen op steel HL 91 K en HL 94 zijn licht en ergonomisch

Laag gewicht

  • De heggenscharen op steel zijn met compacte 2-Mix-motoren uitgerust waardoor ze opmerkelijk licht zijn. Dat loont zich vooral bij hoge heggen (HL 94), bij complex snoeiwerk (HL 91 K) en bij lange gebruikstijden - want dan telt elke gram. Hoe minder gewicht u draagt, hoe beter en sneller u kunt werken.

Krachtensparend en comfortabel

  • Het snijgereedschap kan over een hoek van 130° (HL 91 K) en 145° (HL 92 / HL 94) versteld worden. Afhankelijk van de toepassing past u de werkhoek variabel aan. Dat heeft als voordeel dat u zich minder moet bukken en dat u dus ergonomischer en efficiënter kunt werken.

Meer oppervlakte per snijbeweging

  • Het STIHL snijgereedschap is tot 600 mm lang. Zo gaat het werk snel vooruit. En bij de STIHL HL 94 heeft u dankzij zijn 1.500 mm lange steel ook nog een groot bereik.

Alle andere productvoordelen op een rij

Betrouwbare en krachtige motoren

De compacte 2-Mix-motoren zijn krachtbundels die weinig onderhoud vergen: ze vallen voornamelijk op door hun eenvoudige onderhoud en lage brandstofverbruik. En zoals het voor echte allrounders hoort, zijn ze gemakkelijk schoon te maken en kunnen ze in alle weersomstandigheden ingezet worden.

De STIHL ECOSPEED-techniek maakt het bovendien mogelijk om het toerental traploos en direct van op de bedieningshandgreep te regelen. Afhankelijk van de situatie kunt u het toerental verminderen om brandstof te sparen of stiller te werken.

Compact gebouwd voor vorm- en siersnoei

Elke toepassing stelt specifieke eisen aan de machine die gebruikt moet worden. De compacte constructie van de STIHL HL 91 K is dankzij zijn kortere steel bijzonder goed geschikt om vorm- en sierheggen te snoeien.

Compatibele diameter van de steel

STIHL machines zijn perfect op elkaar afgestemd. Op de STIHL steel met een diameter van 25,4 mm kunnen verschillende overbrengingen gemonteerd worden.

Voorbeelden van toepassingen

STIHL heggenscharen op steel in de praktijk STIHL heggenscharen op steel in de praktijk

Bekijk het resultaat van professionele tuinmannen.

Bekijk de video