Breda, 23.09.2014

Klein formaat. Grootse prestaties.

De TSA 230, de eerste accudoorslijpmachine ter wereld

Of het nu minerale bouwmaterialen, metaal of buizen betreft – voor klein slijpwerk binnen- en buitenshuis heeft STIHL nu de eerste doorslijpmachine met accuaandrijving ter wereld ontwikkeld. De STIHL TSA 230 is niet alleen emissievrij en mobiel, maar ook bijzonder compact en licht. De machine start met één druk op de knop, en met één acculading (AP 180) kunt u ongeveer 48 dakpannen in de lengte doorslijpen. Dit is mogelijk door de innovatieve STIHL lithium-iontechnologie in combinatie met een zeer efficiënte elektromotor. Daarmee is de TSA 230 het ideale gereedschap voor allerlei klussen op zowat elke bouwwerf.

De nieuwe accudoorslijpmachine STIHL TSA 230 is de eerste machine ter wereld in zijn soort. De kleine en lichte vorm, de eenvoudige bediening en vooral de emissievrije accutechnologie maken veel nieuwe toepassingen mogelijk. Naast de bekende toepassingsgebieden in de hoogbouw, de aanleg van wegen en het plaatsen van leidingen, zijn er nu nieuwe gebruiksmogelijkheden voor dakdekkers en bouwvakkers of voor binnenhuisafwerking. Voor deze werkzaamheden biedt deze handige, professionele doorslijpmachine met mobiele accuvoeding meer werkcomfort en efficiëntie.

Licht, handig en eenvoudig te bedienen
Door de compacte constructie en het lage gewicht (slechts 5,6 kg incl. AP 180 accu) is de TSA 230 bijzonder licht hanteerbaar. De machine is zeer eenvoudig te bedienen en wordt gestart met één druk op de knop. Door de ergonomische handgreep kunt u ze nauwkeurig en comfortabel besturen.

Accusysteem voor hoger rendement
De borstelloze, elektronisch geregelde elektromotor zorgt samen met de AP 180 accu voor veel slijpvermogen per acculading. Aangezien de accu´s en laders van het STIHL accusysteem universeel inzetbaar zijn, kan elke beschikbare accu met voldoende capaciteit worden gebruikt. Zo betaalt de machines zich snel terug en stijgt het rendement van de accuvoorraad.

Ideaal voor droog en nat slijpwerk
Met zijn doorslijpschijf van 230 mm kan de TSA 230 snel en precies bouwmaterialen tot 70 mm dik doorsnijden. De accudoorslijpmachine is zeer geschikt voor zowel klein slijpwerk als voor fijn werk. Vooral handig: de machine is zeer geschikt voor droog slijpwerk, maar door de standaard wateraansluiting met snelkoppeling is ze tevens in een handomdraai klaar voor nat doorslijpen. Daarbij wordt het stof dat ontstaat bij het doorslijpen, effectief gebonden. Voor stofarm werken bij droog slijpwerk binnenshuis is er een dieptebegrenzer met afzuigaansluiting verkrijgbaar als toebehoren.

STIHL biedt passende doorslijpschijven voor allerlei materialen: een kunstharsschijf voor staal, een diamantschijf voor beton en een universeel inzetbare diamantschijf. Daarmee kunnen allerlei soorten bouwmaterialen worden verwerkt; van bakstenen en tegels, wapeningen en roestvrij staal tot en met buizen in composietmetaal.

De STIHL TSA 230 is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar in de vakhandel.

Zie pdf in bijlage voor de technische gegevens.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven