Motorzeisen STIHL FSA 65 en FSA 85

De meest volledige uitrusting

De uitrusting

Goede prestaties dankzij de uitstekende uitrusting ... De accumotorzeisen zijn praktisch, ergonomisch, mobiel, comfortabel, geruisloos, krachtig en milieuvriendelijk.

Lithiumaccu's

Met de lithiumaccu's en de elektromotor van STIHL (EC) verkrijgt u uitstekende maairesultaten. Die hangen echter af van het model motorzeis dat u gebruikt, en van het vermogen van de accu (80 Wh, 120 Wh of 160 Wh).
De autonomie kan oplopen tot 50 minuten of een grasveld van 250 m²*. Van accu wisselen kan snel en eenvoudig.


* De gebruiksduur van een accumotorzeis hangt af van het type van de machine en de accu, van de staat van het gras en van de specifieke manier waarop de machine gebruikt wordt.

Maaikop AutoCut C 4-2

De nieuwe machines zijn standaard met de maaikop AutoCut C 4-2 uitgerust. De draad van 2 mm werkt geruisloos en komt automatisch naar buiten als met de kop op de grond getikt wordt. Bij maaiwerken is het mogelijk om tot 20 cm hoog gras te maaien. De maaidraad vervangen kan bijzonder snel.

Maaidiameter

De maaidiameter van 300 mm voor de FSA 65 en van 350 mm voor de FSA 85 werden gekozen om de mogelijkheden van de accu optimaal te benutten, zodat die het beste van zichzelf kan geven.

Elektronische sturing van de STIHL elektromotor (EC)

De STIHL elektromotor (EC) werkt zonder koolstofborstels. Dat betekent een beperkte mechanische slijtage en een rendement dat veel hoger ligt dan dat van klassieke elektromotoren. Op die manier wordt de capaciteit van de accu optimaal benut.
Andere voordelen: het hoge koppel maakt het mogelijk om het maaigereedschap van de STIHL motorzeis direct door de accu te laten aandrijven, zonder een bijkomend mechanisme. Dat maakt de machine lichter zodat u comfortabel kunt werken zonder u te vermoeien.

Beugelhandgreep

De ergonomische greep met spanschroef kan snel en zonder gereedschap versteld worden. De STIHL accumotorzeisen kunnen gemakkelijk aan de lengte van elke gebruiker aangepast worden om een optimale werkhouding mogelijk te maken.

Veiligheidshendel

De veiligheidshendel is een voorziening waarmee u de motorzeis kunt vergrendelen. Hij voorkomt dat, wanneer de accu aangebracht is, de machine ongewild start.

Bescherming

Het beschermelement kan gemakkelijk met twee schroeven bevestigd worden. Het biedt een goede bescherming tegen slijpresten die weggeslingerd worden, en zorgt voor een ongehinderd zicht op de werkzone.

Ophangsysteem

Een oog dat op een ideale plek onder de behuizing aangebracht is, maakt het mogelijk om de motorzeis optimaal tegen een muur weg te bergen.

Afstandsbeugel

De wegneembare afstandsbeugel vergemakkelijkt het werken rond obstakels (bomen, struiken, vetplanten, ...) en beschermt die tegelijk tegen een contact met de maaidraden. Hij beperkt ook de slijtage van de maaidraden wanneer u langs een muur maait. Standaard op de FSA 85 en optioneel op de FSA 65.

STIHL Akku-Power - jetzt auch für Motorsensen. STIHL accumotorzeis

De ideale machine om het maaiwerk in privétuinen, parken en openbare voorzieningen te vergemakkelijken.

De video in het Duits bekijken (24.72 MB)