Puurs, 31.10.2014

Een krachtpakket met buitengewone reikwijdte:

De nieuwe accuheggenschaar STIHL HLA 85

Professionals in tuinbouw, landschapsonderhoud, gemeentelijke diensten en onderhoud van ebouwen en terreinen kunnen grote heggen voortaan nog beter verzorgen. De nieuwe accuheggenschaar STIHL HLA 85 heeft inclusief telescoopsteel een lengte van 3,30 meter en is daarmee ook geschikt voor werkzaamheden aan hoge planten en struiken. Behalve de buitengewone reikwijdte biedt deze machine extra gebruiksgemak via de traploze toerentalregeling. Beide kenmerken zijn heel gemakkelijk naar behoefte in te stellen. De stille EC-motor maakt de HLA 85 ideaal voor werk in geluidsgevoelige omgevingen, maar biedt daarnaast ook een excellent snijvermogen en een lange acculooptijd. Het snel verstelbare systeem maakt deze krachtige machine flexibel inzetbaar voor kop-, zij- en bodemsnoeien, en daarmee universeel bruikbaar.

Voor wie snel goede resultaten wil bereiken, heeft motormachinefabrikant STIHL de nieuwe accuheggenschaar HLA 85 ontwikkeld. Door de telescoopsteel komt de totale lengte op 2,60 tot 3,30 m. Zo kunnen professionals beter werken aan hoge heggen, die ze met de STIHL HLA 85 veilig en gemakkelijk vanaf de grond kunnen bereiken. Grotere doelmatigheid: de extreme reikwijdte maakt een werkplatform dikwijls overbodig. De steellengte kan zonder gereedschap en naar behoefte worden ingesteld met een handige snelspanner.

Compact, krachtig en universeel inzetbaar

In de transportstand, waarbij de mesbalk evenwijdig met de as is ingeklapt, heeft de machine een lengte van slechts 1,80 m. Zo kan ze in een personenwagen worden vervoerd en neemt ze niet veel ruimte in beslag in een tuinhuis. De mesbalk is draaibaar van - 45° tot +70°. Dat vergroot de toepasbaarheid van de HLA 85, zowel bij kop- als zijsnoeien van hoge of brede heggen of bij de verzorging van moeilijk bereikbare bodembedekkers. De 50 cm lange snoeimessen zijn tweezijdig geslepen en zorgen voor een bijzonder goed snijresultaat en, gecombineerd met de krachtige STIHL ECmotor, voor een hoog snijvermogen. Het traploos instelbare toerental is gemakkelijk aan te passen aan allerlei verschillende snoeitaken.

Stil, onvermoeibaar en compatibel

Dankzij de accuaandrijving werkt de HLA 85 bijzonder stil. Daarmee is de machine ook geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen. De STIHL AP 180 accu maakt langdurig werken mogelijk. De looptijd van de accu bedraagt ca. 140 min. Als onderdeel van het STIHL accusysteem is de HLA 85 bovendien ook compatibel met alle andere accu's van STIHL, dus ook met de AR 900 die op de rug wordt gedragen en een hele werkdag lang energie levert. Voor extra comfort bij grotere werkzaamheden is er het apart verkrijgbare, op lichaamslengte instelbare RTS-rugdraagsysteem.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven