Waiblingen, 15.01.2015

Hans Peter Stihl is lid van de "Hall of Fame van Duitse familieondernemingen"

Hans Peter STIHL werd op 14 januari tijdens een feestelijke ceremonie opgenomen in de "Hall of Fame van Duitse familieondernemingen 2015". Deze onderscheiding wordt sinds 2009 jaarlijks door het Handelsblatt toegekend aan een familieondernemer. Onder het voorzitterschap van de uitgever van het Handelsblatt, Gabor Steingart, beoordeelt de jury ondernemers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Duitse economie. Het eerbetoon vond plaats in München, in het bijzijn van 170 genodigden uit de wereld van de economie, politiek en media. Hans Peter STIHL toonde zijn dank voor dit eerbetoon: "Deze onderscheiding onderstreept de betekenis van familiebedrijven voor de Duitse economie. Ik ben er vast van overtuigd dat een ondernemer zijn verantwoordelijkheid moet nemen – zowel ten opzichte van zijn bedrijf en zijn werknemers als de maatschappij. Deze opdracht kan hij echter alleen vervullen zolang zijn eigen bedrijf succes heeft. Daarin zijn wij geslaagd, omdat wij onze ambitieuze doelstellingen met vasthoudendheid en visie hebben nagestreefd."

De feestrede werd gehouden door de woordvoerder van het bestuur van het accountantsbureau KPMG AG, Klaus Becker. Hij sprak zijn waardering uit voor de prestaties van de familieondernemer, met name de ontwikkeling van internationale samenwerkingsverbanden voor fabricage en verkoop, waaraan Hans Peter STIHL vanaf eind jaren 60 sterk heeft bijgedragen. Daarnaast trad hij jarenlang op als de stem van de Duitse economie. "Vanuit technisch uitstekende motorzagen het wereldmerk STIHL creëren, dat is de grote verdienste van Hans Peter STIHL. Al heel vroeg, lang voor vele anderen, heeft hij de stap naar het buitenland gewaagd. Zijn durf als ondernemer en zijn uitstekende intuïtie voor nieuwe ontwikkelingen hebben het fundament gelegd voor het wereldwijde succes", onderstreepte Becker.

Hans Peter STIHL trad in 1960 in dienst als assistent-bedrijfsleider van STIHL. Destijds was de jaarlijkse omzet zo´n 20 miljoen Duitse mark; in 2013 bereikte STIHL met bijna 14.000 medewerkers wereldwijd een omzet van 2,8 miljard euro. Naast zijn activiteiten in het bedrijf engageerde STIHL zich ook in breder verband. Van 1980 tot 1988 was hij voorzitter van de unie van de metaalindustrie in Baden-Württemberg, Stuttgart. Aansluitend was hij tot 2001 voorzitter van de Duitse Kamers van Koophandel en Industrie, en van de Kamer van Koophandel en Industrie van de regio Stuttgart. Sindsdien is Hans Peter STIHL erevoorzitter van deze beide organisaties, en ereconsul van de Republiek Singapore in Baden-Württemberg, Hessen, heinland-Pfalz en Saarland.

Downloads

Beeldmateriaal:
  • Download foto (.jpg)3280 x 4928 px, 2.67 MB

    Hans Peter Stihl werd op 14 januari tijdens een feestelijke ceremonie opgenomen in de "Hall of Fame van Duitse familieondernemingen 2015". Beeld: Andy Ridder

Alle foto's weergeven
  • Download foto (.jpg)3280 x 4928 px, 2.67 MB

    Hans Peter Stihl werd op 14 januari tijdens een feestelijke ceremonie opgenomen in de "Hall of Fame van Duitse familieondernemingen 2015". Beeld: Andy Ridder