Breda, 06.08.2014

Olympische stad Innsbruck ontvangt internationale elite van sporthouthakkers

WK 2014

Het STIHL TIMBERSPORTS® Series wereldkampioenschap keert terug naar Oostenrijk. In de Olympiahal in Innsbruck vindt in november de internationale seizoensfinale van de koningsklasse van het sporthouthakken plaats. Meer dan 100 atleten uit meer dan 20 landen zullen starten voor de titel van wereldkampioen. Er worden zo´n 10.000 toeschouwers verwacht op de twee toernooidagen.

Het STIHL TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap vindt plaats op 14 en 15 november in Oostenrijk. Dan ontvangt Innsbruck, de Olympische stad van 1964 en 1976, meer dan 100 sporters uit heel Europa , Australië, Nieuw-Zeeland, de VS en Canada. De locatie voor deze seizoensfinale is de Olympiahal in Innsbruck. Op de eerste wedstrijddag nemen de nationale teams uit meer dan 20 landen het tegen elkaar op in de team-estafette. Op de tweede WK-dag strijden de beste twaalf internationale atleten individueel om de medailles. De Oostenrijkers toonden al in de STIHL TIMBERSPORTS® Europese en wereldkampioenschappen van 2008 en 2010 hun geestdrift voor het sporthouthakken. Günther Platter, aanvoerder van de Tirolers, gelooft dat ook in 2014 de arena het kookpunt zal bereiken: "Tirol heeft al vaak bewezen dat het goed is toegerust voor alle mogelijke sporttakken, en ook voor grootschalige internationale evenementen een uitstekend gastland is. Ik hoop dat zowel de atleten als de bezoekers naast de spannende wedstrijden ook genieten van onze vitale en moderne hoofdstad, de prachtige bergwereld en de combinatie van het traditionele en het moderne."

Sporthouthakkers-WK vult de Olympiahal
Bij het WK van vorig jaar in Duitsland overwon de Australiër Brad DeLosa de sporters uit de VS en Tsjechië. Voor het WK in hun eigen land hopen het Oostenrijkse team en de teamkapitein Armin Kugler in de Innsbrucker Olympiahal voor zo´n 5.000 toeschouwers op een plaats bij de beste tien ter wereld. In totaal worden er 10.000 fans uit de hele wereld verwacht. Men denkt dat er vooral fans uit Zwitserland, Italië en Duitsland zullen komen door de nabijheid van deze landen bij de WK-locatie. In Oostenrijk speelt het sporthouthakken ook bij de nieuwe generatie al een grote rol. Zo is STIHL TIMBERSPORTS® hier al een leervak op een school voor bosbouw. Bij het WK treedt de nieuwe generatie met een Oostenrijks en een internationaal Rookie Team aan in de teamwedstrijden.

Downloads

Beeldmateriaal: