M-Tronic: koude start, warme start, droomstart

De nieuwe benzinemotorzaag STIHL MS 362 C-M

Ms 362 C-M

De STIHL MS 362 C-M biedt professionele gebruikers de optimale oplossing vanaf het begin. Het maakt niet uit of u net bent gestart, of u aan het werk bent of als u na een onderbreking van uw motorzaag opnieuw start, M-Tronic regelt het ontstekingspunt en de brandstofdosering nauwkeurig en elektronisch in elke bedrijfstoestand. En zelfs met inachtneming van externe omstandigheden, zoals de temperatuur, de hoogteligging en de brandstofkwaliteit. U kunt zich volledig concentreren op uw werk en onmiddellijk starten met een optimaal vermogen, ongeacht of u bomen velt, snoeit of inkort.

Uw voordelen met M-Tronic

Eenvoudig starten

Dankzij de elektronische detectie van koude en warme start, is er nu nog slechts één startpositie op de combihendel. De M-Tronic berekent elektronisch de exacte hoeveelheid brandstof (▲). U start met een enkele startbeweging zonder omschakelen en kunt onmiddellijk verder versnellen - voor krachtensparend en snel werken.

Geen manuele carburatorinstellingen

De M-Tronic past elektronisch de hoeveelheid brandstof in de carburator aan. Voor alle bedrijfstoestanden, zoals starten, stationair draaien, deellast en vollast. En altijd met inachtneming van externe omstandigheden. Dat spaart kosten en tijd.

Permanent het optimale vermogen

Op basis van de motortemperatuur en het toerental, controleert de besturing voortdurend de betreffende bedrijfstoestand van uw motorzaag. Daarnaast wordt de brandstof doorlopend gedoseerd zodat u op elk ogenblik kunt genieten van een optimaal motorvermogen.

Uitstekend gedrag bij versnelling

Door de elektronische regeling van het ontstekingsmoment en de brandstofdosering, versnelt u met de MS 362 C-M heel makkelijk zelfs na de koude start.

Memory-functie

M-Tronic onthoudt de instellingen van uw laatste gebruik voor onbepaalde duur en roept ze telkens opnieuw op wanneer de motorzaag opnieuw wordt gestart. Hierdoor beschikt u bij elke nieuwe start in dezelfde omstandigheden meteen over het volledige motorvermogen.

De M-Tronic technologie

De kern van de M-Tronic technologie is een besturing met microprocessor, elektronische temperatuurherkenning en ontstekingsmodule. De microprocessor vormt het “brein” van de M-Tronic. In de processor wordt alle relevante informatie over de toestand van de machine samengebracht. Het resultaat: door de elektronische en nauwkeurige dosering van de brandstof heeft u, afhankelijk van de bedrijfstoestand en de externe omstandigheden, altijd van een optimaal motorvermogen. Daarbij spaart u ook tijd en kracht omdat een manuele carburatorinstelling vervalt.

Videohandleidingen Videohandleidingen

De video's tonen het gebruik van STIHL producten.

Bekijk video's