De motorzaag STIHL MS 241 C-M met M-Tronic

De uitrusting in detail

MS 241 C-M - De uitrusting in detail

De compacte motorzaag STIHL MS 241 C-M is uitgerust met talrijke praktische functies die er het ideale instrument voor beroepsgebruikers van maken.

Motor met gelaagde spoeling

De motor van de motorzaag MS 241 C-M heeft een hoog rendement en een groot vermogen.

De motor met gelaagde spoeling heeft een cilinderinhoud van 42,6 cm3 en ontwikkelt een vermogen van 2,2 kW.

Die nieuwe technologie spoelt de cilinder, die vier kanalen telt, met zuivere lucht. met het oog daarop wordt er een luchtlaag gelegd tussen de verbrande gassen in de verbrandingskamer en het nieuwe mengsel dat van onder uit de motor komt. Die buffer beperkt de hoeveelheid van het nieuwe mengsel dat verloren gaat - en vermindert op die manier de schadelijke effecten op mens en milieu. De motor is milieuvriendelijk en verbruikt 20% minder.

Professioneel antivibratiesysteem

De MS 241 C-M is bijzonder geruisloos. Ze is uitgerust met een antivibratiesysteem. Dat bestaat uit speciale veren die als buffer tussen het motorblok en de grepen fungeren. Daardoor is het mogelijk om de trillingen die de motor en de draaiende ketting opwekken, te verminderen. Het trillingsniveau bedraagt 2,9 m/s². U kunt comfortabel en krachtensparend met de zaag werken.

Vibrations et à faible rebond : Chaîne 3 / 8 "P Picco Super 3 (PS3)

Deze ketting is voor professionele bosbouwers ontworpen. Ze verzoent bijzonder hoge zaagprestaties met een grote zaagkwaliteit en een hoog arbeidscomfort.

Motorcarter in spuitgegoten magnesium

Het motorcarter in spuitgegoten magnesium is bijzonder licht, waardoor de MS 241 C-M slechts 4,7 kg weegt; de uitlaat is in roestvrij staal uitgevoerd. Die materialen van hoogwaardige kwaliteit garanderen de motorzaag STIHL MS 241 C-M een bijzonder lange levensduur.

Systeem M-Tronic (M)

De motorzaag STIHL MS 241 C-M is met het systeem M-Tronic (M) uitgerust. Dat biedt elke beroepsgebruiker steeds weer de best mogelijke prestaties en een optimaal werkcomfort. Of u nu begint te werken of na een pauze weer aan het werk gaat, altijd staat het systeem M-Tronic van uw motorzaag in voor de elektronische regeling van de ontsteking, de brandstofdosering en de elektronische precisieonderdelen. Het systeem houdt rekening met externe omstandigheden zoals de temperatuur, de hoogte en de brandstofkwaliteit. Daardoor kunt u gemakkelijker en comfortabeler werken.

Niets kan uw werk nog verstoren. Alle instellingen gebeuren elektronisch, zonder dat u moet ingrijpen. M-Tronic houdt alles voortdurend in het oog: de brandstofdosering, de evolutie van de externe omstandigheden zoals temperatuurschommelingen en hoogteverschillen, en de brandstofkwaliteit. Op vol vermogen kan het systeem ook ethanolconcentraties tot 25% (E 25) compenseren.

Uw laatste arbeidsparameters worden op een chip opgeslagen. Als u niet van werkterrein verandert en de externe omstandigheden blijven identiek, dan zal uw motorzaag sneller bedrijfsklaar zijn en zal ze zichzelf aan de behoeften aanpassen zodat u tot volle tevredenheid kunt werken. Zo wint u tijd.

Decompressie en ElastoStart

Er is minder kracht nodig om het compressiepunt te passeren. STIHL Elastostart bestaat uit een dempelement tussen het starttouw zelf en de greep ervan. Dat element vangt bij de start de schokken van de compressiebeweging op. Zo verloopt de procedure om de motor te starten, soepeler en vergt ze minder kracht. Dat element van STIHL verhoogt uw comfort en veiligheid.

Voorfilter en luchtfilter HD2

De motorzaag MS 241 C-M is met dezelfde filter uitgerust als de MS 261. Dat filtersysteem heeft een langere levensduur omdat de grote vuildeeltjes, nog voor ze in het filtercompartiment terechtkomen, gescheiden en geëlimineerd worden. Daardoor kan de onderhouds- en schoonmaakinterval tot 5 keer groter zijn. De filter HD2 is in polyethyleen (PET) en filtert kleinere deeltjes uit de inlaatlucht dan de oude filters in wol of nylon. Hij is ook waterbestendig en kan heel gemakkelijk schoongemaakt worden. De luchtfilter bestaat uit een ronde patroon die snel en zonder gereedschap aangebracht kan worden.

Alles onder één kap

U kunt snel bij de luchtfilter, de ribben van de cilinder of de ontstekingskaars. Door de 3 sluit-/openknoppen te bedienen, kunt u de kap wegnemen. Controle of onderhoud wordt zo bijzonder eenvoudig.

Verliesveilige zaagbladmoeren

De moeren van het zaagblad zijn verliesveilig in de kettingbehuizing bevestigd. Wanneer u van ketting verandert of het zaagblad onderhoudt, kunt u de moeren niet meer kwijt raken.