Breda, 25.04.2019

Nieuwe productiefaciliteit voor STIHL Magnesium Spuitgietwerk in Duitse Weinsheim

Investering van 18 miljoen euro en 28 nieuwe banen

STIHL Magnesium Spuitgietwerk, een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen in Europa, breidt zijn fabriek in Weinsheim (Duitsland) uit met een nieuwe productiefaciliteit. De ceremonie op 5 april 2019 luidde de start van de bouw in. Met een totaalbedrag van 18 miljoen euro is deze uitbreiding de grootste investering op de locatie in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De uitbreiding zorgt bovendien voor 28 nieuwe banen.

"Gezien het technologisch leiderschap van onze magnesiumspuitgietproducten zijn de groeivooruitzichten van deze locatie veelbelovend. Het nieuwe gebouw zal ons de mogelijkheid bieden om onze logistieke capaciteit aanzienlijk te vergroten, wat nodig is om de stijgende verkoop van kettingzagen, elektrisch gereedschap en orders van externe klanten te kunnen verwerken", aldus Nikolas Stihl, voorzitter van de Raad van advies en de Raad van toezicht van STIHL.

Hartmut Fischer, algemeen directeur van STIHL Magnesium Spuitgietwerk, voegt hieraan toe: "De fabriek groeit voortdurend en bereikt haar fysieke grenzen. Met de bouw van een logistieke faciliteit maken we ruimte voor de toekomstige groei en optimalisatie van de logistieke processen en creëren we ruimte voor nieuwe machines."

STIHL schept 28 nieuwe banen en bevestigt opnieuw zijn engagement voor de regio

In het kader van de voortdurende groei die de bouw van deze uitbreiding noodzakelijk maakt, creëert STIHL Magnesium Spuitgietwerk 28 extra banen. Het nieuwe gebouw, met een vloeroppervlakte van 6.300 vierkante meter, wordt medio 2020 feestelijk geopend.
Joachim Streit, directeur en vertegenwoordiger (Landrat) van het arrondissement Eifel-Bitburg-Prüm: "Dankzij STIHL hebben we in ons arrondissement een buitengewoon succesvol bedrijf dat een belangrijke bijdrage levert aan het economische succes van onze regio en een van de grootste werkgevers in ons district is. Dankzij de bouw van het nieuwe logistieke gebouw kan STIHL uitbreiden en nieuwe banen creëren."
Aloysius Söhngen, de burgemeester van fusiegemeente Prüm, beaamt dit: "De naam STIHL staat voor meer dan 45 jaar succes in de Eifel en in Prüm. Duurzaam succes vereist bereidheid tot verandering en het vermogen om zich aan te passen. Het nieuwe gebouw bevestigt het engagement van het bedrijf voor Weinsheim."

Een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen in Europa

STIHL Magnesium Spuitgietwerk werd opgericht in 1971. Tegenwoordig is het een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen in Europa. Met zijn hoogwaardige producten is de fabriek van ongeveer 28.000 vierkante meter een belangrijk onderdeel van het wereldwijde STIHL productienetwerk. De bijna 750 medewerkers produceren hoogwaardige magnesiumcomponenten voor kettingzagen en elektrisch gereedschap, maar ook voor de automobiel-, motor-, en fietssector, voor elektronica en medische technologie. Ongeveer 20 procent van de omzet is afkomstig van spuitgietprojecten voor externe klanten. "De bouw van de nieuwe fabriek voor productielogistiek is een nieuwe mijlpaal in de succesvolle geschiedenis van onze magnesiumspuitgieterij en zal een belangrijke rol spelen in ons vermogen om ook in de toekomst succesvol te blijven", benadrukt Nikolas Stihl.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven