Puurs, 27.01.2020

Nieuwe professionele STIHL accubladblazer BGA 86 reinigt grote oppervlakken moeiteloos en stil

Krachtig, licht en stil

De BGA 85 accubladblazer had zijn gebruikers al overtuigd. Dit model wordt nu vervangen door de nieuwe professionele STIHL BGA 86. Die is nog effectiever in het opruimen van dode bladeren, gras, snoeiafval en oud papier. Met een blaasvermogen van 15 newton is hij 50 % efficiënter dan zijn voorganger, terwijl hij veel lichter en stiller is. Hij is ideaal voor landschapstuiniers en gemeentelijke reinigingsdiensten, maar ook voor onderhoudsmedewerkers van parken, wegen, speeltuinen en parkings. Zij kunnen nu namelijk nog gemakkelijker, stiller en zonder uitlaatgassen werken. Dankzij de stille werking is er geen gehoorbescherming nodig. De machine kan zonder problemen gebruikt worden in geluidsgevoelige gebieden, zoals dichtbevolkte woonwijken of in de buurt van ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Bovendien kon STIHL de centrifugale krachten tot bijna de grenzen van de waarneembaarheid reduceren, dankzij de compacte blaaseenheid met een zeer efficiënte turbine. In combinatie met een zwaartepunt dicht bij het lichaam is de BGA 86 comfortabel in gebruik en wordt het werk minder vermoeiend. Om het comfort nog meer te verbeteren, kan de blaaspijp met de snelversteller precies op de lichaamslengte van de gebruiker ingesteld worden. De professionele bladblazer van het STIHL AP Systeem is compatibel met alle accu's van de STIHL AP serie en werkt ook bij nat of regenachtig weer.

 • Krachtig en licht
  De BGA 86 is ideaal voor het professioneel en semiprofessioneel reinigen van parken, wegen en grote oppervlakken, zoals parkings. Dankzij de EC-motor en de efficiënte turbine heeft deze accubladblazer een vermogen van 15 newton en een maximaal luchtdebiet van 780 m³/uur. Hij biedt dus tot 50 % meer blaasvermogen dan de BGA 85. Bovendien weegt de BGA 86 slechts 2,8 kg zonder accu. Dat is 0,4 kg minder dan zijn voorganger.

 • Traploos instelbaar en geruisloze werking
  Het toerental van de BGA 86 kan traploos en nauwkeurig direct aan de handgreep worden aangepast. Zo produceert de machine zelfs bij een maximaal blaasvermogen een geluidsvermogensniveau van slechts 91 dB(A). Ze is dus perfect voor geluidsgevoelige gebieden en vereist geen gehoorbescherming.

 • Intelligent en uitgebalanceerd
  Met een diameter van 95 mm is de blaaseenheid uiterst compact. Door de daarmee gepaard gaande vermindering van de roterende massa's kunnen de centrifugale krachten die normaal door dit soort machines worden opgewekt, aanzienlijk worden verminderd. De gebruiker voelt ze nauwelijks meer, de machine is uitgebalanceerd en ligt goed in de hand. Het zwaartepunt dat dicht bij het lichaam ligt verbetert ook het evenwicht van de machine en draagt zo bij aan de comfortabele en moeiteloze bediening van de BGA 86.

 • Individueel aanpasbaar
  De BGA 86 is uitgerust met een innovatieve blaaspijp van 16 cm, die in de lengte verstelbaar is. De snelversteller maakt het mogelijk om de blaaspijp in een handomdraai aan te passen aan de lichaamslengte van de gebruiker. Zo wordt de bladblazer nog comfortabeler in gebruik en gaat er geen blaaskracht verloren omwille van een te grote afstand tot de grond. De optionele platte blaaspijp is zeer effectief tegen hardnekkig vuil, omdat hij de luchtsnelheid nog verder verhoogt.

 • Een enkele accu voor het hele systeem
  De BGA 86 werkt op een 36 V lithium-ionaccu van het STIHL AP Systeem. Dit systeem omvat niet alleen de nieuwe bladblazer, maar ook meer dan 20 andere machines, evenals accu's met verschillende energiecapaciteiten en verschillende laders. Voor de BGA 86 raden we aan de accu AP 300 te gebruiken.

Ontdek hier de productdetails.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven