Tuindecoratie van hout

Het natuurlijke uitzicht en de charme van zelfgemaakte tuindecoratie van hout brengt extra sfeer in je tuin. Wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt, vindt zeker zijn gading in deze handleidingen.

Houten tuindecoratie geeft je tuin persoonlijke charme

Met het juiste gereedschap en de juiste aanwijzingen maak je deze projecten gemakkelijk zelf. Je houten tuindecoratie zelf maken, is fijn om te doen en het geeft je tuin ook een uniek karakter. Met de zelfgemaakte creaties uit hout heb je meteen prachtige unieke stukken in je tuin. We hebben hieronder de instructies voor de meest uiteenlopende tuindecoratie verzameld. Laat je inspireren!

Tuindecoratie uit boomstammen

Verander boomstammen in unieke objecten voor je tuin. Dankzij hun natuurlijke look zorgen ze voor een rustieke en gezellige sfeer. Elke boomstam is weer anders en zo is elke creatie  uniek . Hier vind je inspiratie als je met boomstammen wil werken.

Tuindeco van hout: tuinfiguren

Bij carving snij je tuinfiguren uit hout. Deze houtsnijtechniek vraagt in het begin een beetje oefening, maar ook als beginner kan je al snel eenvoudige figuren snijden.

Vrouw met gehoorbescherming maakt een houten uil met de kettingzaag

Houtsculpturen maken met de kettingzaag

Je kan met een kettingzaag een stuk hout veranderen in een fraaie decoratie. Met een carvingzaag maak je unieke houten figuren zoals harten of uilen. Hier ontdek je welk hout en welke zagen precies geschikt zijn om figuren met de kettingzaag te snijden en waar je verder op moet letten.
Werken met de kettingzaag
Een houten hart staat op de grond tussen houtspaanders

Een houten hart maken

Voor jezelf of als cadeau: met een zelfgemaakt hart uit hout scoor je gegarandeerd. In deze handleiding leggen we je stap voor stap uit hoe je dit stuk gemakkelijk zelf uit een boomstam kan maken. Perfect voor beginners.
Zelf een hart uit hout maken
Zelf een artistieke uil carven

Houten uil maken

Een uil uit hout snijden is niet zo moeilijk. In ons artikel lees je niet alleen welke materialen je nodig hebt om een uil te maken. Wij hebben ook een gedetailleerd stappenplan en richtlijnen opgesteld voor het onderhoud van je houten uil.
Zelf een uil uit hout maken
Beschilderde houten pompoenen van houtblokken buiten een huis

Houten pompoen maken

Vier het griezelige jaargetijde met onze makkelijke doe-het-zelf-tip: deze houten pompoen brengt de magie van Halloween in je tuin en gaat langer mee dan een echte.
Maak zelf een houten pompoen

Houten tuindecoratie voor Kerstmis

Kerstversiering beperkt zich niet alleen tot het interieur. Ook in je tuin kan je een magische sfeer creëren.  Van een eenvoudige ster tot een opvallend rendier, ontdek hier onze handleidingen.

Homemade wooden stars on leaves next to snow-covered moss

Zo kan je zelf houten sterren maken

Voor deze eenvoudige ster uit hout heb je alleen een kettingzaag nodig. Doe jezelf en je geliefden met kerst een plezier en zaag je decoratie voor de huisdeur en de tuin gewoon zelf.
Zelf een ster uit hout maken
Vier houten doe-het-zelfkaarsen die op een pad naast een spar staan

Kerstdecoratie voor buiten

Velen van ons vinden het heerlijk om ons huis om te toveren tot een knusse plek tijdens kerstperiode. En waarom zou je die feestelijke sfeer niet uitbreiden naar buiten? Heb je 20 minuten over en heb je een kettingzaag? Zorg buiten voor wat feestelijke magie met deze houten kerstkaarsen.
Maak zelf houten kerstkaarsen
Houten rendier vóór groen gazon en blokhut

Zelf een rendier maken van hout

Je sluit dit charmante rendier ongetwijfeld meteen in het hart. Het bestaat uit boomstammen en takken en je hebt er niet veel meer voor nodig dan een kettingzaag. Hier vind je de volledige handleiding, inclusief tips voor een coole rendier-outfit. Een groots resultaat gegarandeerd.
Maak je rendier uit hout zelf

Nuttige tuindecoratie voor dieren

Een eigen tuin is niet alleen een ontspannende plek voor ons mensen. Het is ook een fantastisch biotoop voor veel dieren. Vooral vogels zoeken in de tuin eten en ruimte om te nestelen. Met deze verzameling kleine doe-het-zelfprojectjen ondersteun je onze gevederde vrienden.

Een houten nestkastje hangt aan een boom tussen takken met groene bladeren

Nestkastje maken

Vogels vinden vaak moeilijk een geschikte plek om te nestelen. Een zelfgemaakt nestkastje kan vogels in nood helpen. Wij leggen je uitgebreid uit welke vogels voorkeur hebben voor welke type nestplaatsen, en hoe je heel eenvoudig zelf een nestkastje kan maken.
Maak zelf nestkastjes

Meer voor tuinliefhebbers