Onze tips voor het onderhoud van je heggenschaar

Onze tips voor het onderhoud van je heggenschaar

Hagen zorgen voor natuurlijke privacy en zijn een habitat voor verschillende diersoorten. In je tuin zijn ze bovendien een echte blikvanger. Met de juiste zorg zal je haag lang mooi en gezond blijven. Het juiste gereedschap is hiervoor cruciaal. Met STIHL heggenscharen kan je rekenen op duurzame en efficiënte machines - ongeacht of ze nu elektrisch, op benzine of met accu werken. Om er voor te zorgen dat je heggenschaar lang en goed presteert, is regelmatig onderhoud nodig. In de volgende artikels leggen we uit hoe je jouw heggenschaar goed kan onderhouden en reinigen, en waar je op moet letten als je ze zelf wil slijpen.

Onderhoud van je heggenschaar : de verschillende stappen

Regelmatig en professioneel onderhoud van je heggenschaar is de garantie voor een lange levensduur van je machine. Wij tonen je waar je op moet letten.

Heggenschaar reinigen: zo ga je correct te werk

We leggen uit hoe je je heggenschaar het beste kan reinigen en wat de verschillen zijn in het onderhoud van benzine-, accu en elektrische heggenscharen.

Heggenschaar zelf slijpen

Hars en dikke takken maken de messen na verloop van tijd bot. Wij laten je zien hoe je je heggenschaar snel en eenvoudig kan slijpen: een heggenschaar slijpen doe je zo!

Zo onderhoud je je heggenschaar - Ontsmetten, insmeren & slijpen

Tuintips van de vakman: zo onderhoud je je heggenschaar

"Wij gebruiken de STIHL heggenscharen bijna dagelijks. Bij particulieren is dit niet het geval en dan kan het gebeuren dat de heggenschaar niet wil starten, enkel en alleen omdat de messen dichtkleven doordat ze een half jaar voordien voor het laatst gebruikt zijn zonder ze daarna correct te hebben verzorgd." Tuinaannemer Matthias Ruttiens van MR Creations is een man met een missie: mensen moeten beter zorg dragen voor hun gereedschap.