Kettingrem QuickStop Super

Extra veiligheid zonder toegevingen

Kettingremsysteem QuickStop Super

STIHL biedt als enige het bijkomende remsysteem Quickstop Super aan. Hiermee kunt u de kettingrem activeren vanaf de achterste handgreep. De zaagketting stopt niet enkel bij voldoende sterke terugslag of het bedienen van de voorste handbescherming, maar ook in een paar seconden bij het lossen van de achterste handgreep.


1: Kettingrem QuickStop vooraan - lossen
Door het indrukken van de voorste handbescherming wordt de kettingrem manueel ingeschakeld en daarmee blokkeert de zaagketting. 


2: Kettingrem QuickStop vooraan - trekken
Bij een voldoende sterke terugslag van de motorzaag schakelt de kettingrem zich direct in. En dit in alle gevallen, zonder de voorste handbescherming aan te raken met de linker hand. Uw STIHL motorzaag komt binnen een fractie van een seconde tot stilstand.

3: Kettingrem QuickStop Super achteraan - loslaten van de gashendelvergrendeling
QuickStop Super maakt snelle een inschakeling van de kettingrem zeer gemakkelijk door het loslaten van de achterste handgreep. De zaagketting wordt binnen een paar seconden gestopt. Bij het vervoer van de motorzaag is de kettingrem steeds automatisch ingeschakeld, het manueel inschakelen van de voorste kettingrem is daardoor niet nodig.

Voordelen

Hoe werkt het?