Sfeer in de tuin

Sfeer in de tuin

Een tuin is vaak een verlengstuk van het huis. Toch is sfeer creëren in de tuin vaak moeilijker dan in huis. Daarom geven wij wat handige tips voor meer sfeer in de tuin!

Beplanting voor meer sfeer

Bloemen in allerlei kleuren brengen al snel veel sfeer in de tuin. Denk aan vrolijke bloeiende eenjarigen zoals Zinnia's, maar ook aan vaste planten en heesters zoals Echinacea Agastache, hortensia's, rozen of lavendel. Het leukste is als er het hele jaar wat bloeit in je tuin. Van vroege narcissen en helleborussen tot late herfstasters of bomen met prachtig verkleurd herfstblad. Breng ook wat variatie aan in hoogte; hoge beplanting (bomen en struiken) afgewisseld met lage beplanting geeft niet alleen sfeer; het brengt ook diepte aan in je tuin. En wat dacht je van een groen gazon? Dat zorgt toch direct voor blije gezichten!

Sfeer met tuinmeubelen

Zoals meubelen in huis bepalend zijn voor de sfeer, zijn ook tuinmeubelen bepalend voor de sfeer in de tuin. En natuurlijk dragen ze ook bij aan het comfort! Op een mooie lente- of zomerdag is het heerlijk om lekker te loungen op de loungebank, gezellig te eten met vrienden aan een hoge tafel óf een dutje te doen in je hangmat! Hang de hangmat tussen twee bomen en je tuin heeft direct een heerlijke vakantiesfeer.

Persoonlijke accessoires!

Een tuin wordt pas écht jouw tuin als je er persoonlijke elementen aan toevoegt. Denk aan leuke accessoires! Het maakt je tuin sfeervol en persoonlijk. Nog persoonlijker wordt het als je zelf aan de slag gaat : maak je eigen houten stoel, tuinbank of plantenbak bijvoorbeeld. Bekijk al onze DIY projecten met een kettingzaag!

Verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, het kan van je tuin zelfs een sprookjestuin maken! Vooral 's avonds geeft verlichting veel sfeer in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een grondspot in het gazon of in een border, die een van je lievelingsbomen verlicht. Ook vanuit het huis kun je zo 's avonds nog steeds van je tuin genieten! Wat lampjes langs een kronkelpaadje zorgen ook al snel voor sfeer of wat dacht je van lampjes op zonne-energie aan de bomen; vooral erg leuk tijdens een tuinfeestje of gezellige avond in de tuin. Natuurlijk mag die leuke én praktische lamp naast de deur ook niet ontbreken!

Onderhoud

Om de sfeer in je tuin te behouden, is het belangrijk om je tuin goed te onderhouden. Op onze tuinkalender zie je precies wat je per maand kan doen in de tuin; ook vind je hier handige tips. Zo wordt het onderhouden van je tuin een leuke klus. Veel tuinplezier!

Wil je meer sfeer in de tuin aanbrengen voor een tuinfeestje? Bekijk onze tips!

Andere bezoekers vonden ook deze artikels interessant: