Breda, 05.01.2018

Smart STIHL Experience focust op digitalisering, productconnectiviteit en innovaties

Vakbeurs Groene Sector: STIHL richt Hal 7 in voor productdemonstraties en -innovaties

Voor het tweede jaar op rij richt STIHL een volledige hal in tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 januari. Met een uitgebreid demonstratieplein bezorgt de fabrikant van tuinmachines de bezoekers een "Smart STIHL Experience". Het accent ligt deze editie nog meer op demonstraties en innovaties. Met nieuwe accumachines en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en productconnectiviteit, informeert STIHL de bezoekers in een natuurlijke en inspirerende omgeving over slimme mogelijkheden voor de (nabije) toekomst.

Belevingstuin voor en door tuinprofessionals

De productpresentaties en demonstraties van STIHL vinden plaats in een inspirerende belevingstuin. Deze tuin is aangelegd in samenwerking met partners van Tuinprofessionals, een informatieplatform voor en door tuinprofessionals. Zij organiseren in januari 2018 de achtste editie van de Tuinprofessionaldagen.

Accumachines staan centraal

STIHL legt de focus tijdens de beurs op accumachines. De accutechnologie evolueert namelijk voortdurend. Accu's krijgen steeds meer capaciteit en de prestaties van benzine-aangedreven machines worden steeds vaker geëvenaard. Accumachines worden ook meer en meer een vereiste, ook bij aanbestedingen. Bovendien produceren ze geen CO2-uitstoot en zijn ze een must voor hoveniers die 's ochtends vroeg aan het werk willen of moeten in een stedelijke omgeving."

STIHL demonstreert haar complete accuassortiment, inclusief een aantal nieuwe producten. Daarbij kan de bezoeker onder begeleiding bepaalde producten zelf testen. Binnen het Lithium Ion Pro accu-assortiment zijn er zes nieuwigheden:

 • STIHL HSA 94 R/T accuheggenschaar
  Stille en bijzonder krachtige accuheggenscharen, waarbij vermogen, gewicht en ergonomie specifiek zijn afgestemd op de professionele gebruiker. Daardoor kunnen deze heggenscharen de hele dag worden ingezet voor de zwaarste klussen.
 • STIHL FSA 130 accubosmaaier
  Grote oppervlakken maaien en onkruidvrij maken was tot nu toe een opdracht voor bosmaaiers met een benzinemotor. STIHL biedt professionele gebruikers een krachtig alternatief met de nieuwe en uitermate stille accubosmaaier FSA 130. Hierdoor leent de machine zich bijzonder goed voor werkzaamheden in woonwijken of in de buurt van scholen en ziekenhuizen.
 • STIHL accucombimotor KMA 130 R
  De accu-aangedreven combimotor KMA 130 R is geschikt voor veelzijdig professioneel onderhoud in geluidsgevoelige gebieden. Of het nu gaat om het maaien van gras, het snoeien van heggen, het vegen of schoonblazen van straten, het snoeien van bomen of het losmaken van grond; al deze klussen kunnen worden uitgevoerd met het combisysteem van STIHL.
 • STIHL RMA 448 TC en STIHL RMA 2RT accugrasmaaiers
  Begin 2018 zijn de eerste accugrasmaaiers van STIHL beschikbaar. Concreet gaat het om de STIHL RMA 448 TC en de mulchmaaier STIHL RMA 2 RT uit het STIHL PRO AccuSysteem. Beide producten zijn ontworpen om middelgrote gazons van 400 tot 500 m2 te onderhouden.
 • STIHL MSA 161 T
  In de zomer van 2018 introduceert STIHL de nieuwe MSA 161 T top-handle accukettingzaag voor de boomverzorging. Door de hogere kettingsnelheid heeft deze accukettingzaag tot 25 % meer zaagvermogen.

STIHL Connect: een stap vooruit in productconnectiviteit

Met STIHL Connect kunnen gebruikers aan de hand van een app volgen waar, wanneer en hoe hun machines worden gebruikt. Op deze manier wordt bijvoorbeeld snel duidelijk of het machinepark efficiënt en compleet is, en kunnen de machines doelgerichter worden ingezet. Naast de informatie voor de gebruiker, is er een speciaal programmaonderdeel voor de beheerder of bedrijfsleider. Deze kan op zijn beurt zien wanneer een machine toe is aan onderhoud en of de arbeidsproductiviteit voldoet. Ook het aantal draaiuren en de afschrijving zijn overzichtelijk.

De functie is geschikt voor zowel nieuwe als reeds aangekochte STIHL machines; in dit geval wordt een STIHL Smart Connector op de machine bevestigd. Aan de hand van de nieuwste Bluetooth-technologie wordt vervolgens verbinding gemaakt met een smartphone of tablet. STIHL Connect is beschikbaar voor zowel professionele als particuliere gebruikers.

Intelligente robotmaaiers

Tijdens de beurs kan de bezoeker ook kennismaken met het iMow TeaM; een groep intelligente robotmaaiers van VIKING, een dochteronderneming van de STIHL groep.
De iMow MI 632 M robotmaaier is uitgerust met de mogelijkheid om in team te werken en zo grote grasvelden van meer dan 4.000 m² professioneel te onderhouden. Met behulp van intelligente software communiceren de robots met elkaar, zodat meerdere machines gelijktijdig en volledig autonoom grote oppervlakken kunnen onderhouden. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal tien iMow maaiers.
De sensoren van de robotmaaiers verzenden draadloos gegevens via het internet, zodat de software hun activiteit kan controleren en coördineren. Hierdoor heeft de gebruiker altijd en overal - via mobiele telefoon of tablet - volledige controle en toegang tot de verschillende toestellen.

Ontzorgen met de Smart Garden Hub

Nieuw in het STIHL assortiment is de Smart Garden Hub, een intelligent communicatiesysteem dat meerdere apparaten in de tuin - bijvoorbeeld de beregeningsinstallatie en de robotmaaier - met elkaar laat communiceren, waardoor deze op elkaar kunnen worden afgestemd.

Met behulp van de bijbehorende Smart Garden app kan onder andere het irrigatiesysteem worden geautomatiseerd. Op basis van via internet geïmporteerde weerdata en sensoren die zien of de bodem droog is, kan de STIHL Smart Garden Hub exact bepalen wanneer en hoeveel moet worden geïrrigeerd. Het is een manier om de consument werk uit de handen te nemen; hij kan vanuit de luie stoel zien of alles goed werkt. Daarnaast wordt efficiënter gesproeid, waardoor wordt bespaard op water.
De Smart Garden Hub is vooral interessant voor particulieren, maar hoveniers kunnen het systeem verkopen. Bovendien kan het systeem ook worden ingezet op grotere oppervlakten als een golfbaan of bedrijvenpark.

Maar er is meer….
Ook de volgende nieuwe producten passeren de revue tijdens De Groene Sector Vakbeurs:

 • STIHL MS 462 benzinekettingzaag
  De kettingzaag MS 462 C-M, die geschikt is voor de professionele bosbouw, is met een gewicht van 7,3 kilo de lichtste en meest krachtige kettingzaag in de 70 cm3-cilinderklasse. Ook het geavanceerde motormanagementsysteem M-Tronic en het verbeterde motorconcept springen in het oog.
 • STIHL benzinedoorslijper TS 440
  De TS 440 is de eerste doorslijpmachine ter wereld met ingebouwde QuickStop-rem voor de doorslijpschijf. De machine kan onder andere worden gebruikt voor het slijpen van tegels, muren en buizen. Door de grotere verstelmogelijkheden van de beschermkap en het hoge acceleratievermogen, is de machine bijzonder geschikt voor het werken bij beperkte ruimte en om van onderaf te slijpen.

Downloads