Puurs, 16.11.2015

STIHL Benelux steunt het project 'Bos voor Iedereen' van Natuurpunt

Kom op 29 november samen met STIHL en Natuurpunt bomen planten in Lier, Zottegem of Kampenhout

Naar aanleiding van haar dertigjarig bestaan steunt STIHL Benelux in Vlaanderen een project dat inzet op natuurbehoud. De keuze viel op "Bos voor Iedereen" van Natuurpunt. STIHL schenkt hiervoor 3000 bomen en bijhorende oppervlakte in de nieuwe Natuurpunt bossen van Kampenhout, Lier en Zottegem. Dat zijn 100 bomen voor elk jaar dat STIHL actief is op de Benelux markt!

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

Wereldwijd gaan bossen er op achteruit. Ook in Vlaanderen vermindert nog steeds zowel de oppervlakte als de kwaliteit van de bossen. Natuurpunt werkt daarom mee aan het creëren van meer hoogwaardig bos in Vlaanderen in samenwerking met bedrijven en leden die hen steunen voor de aankoop en het bebossen van gronden, en dat onder de noemer "Bos voor Iedereen".

Om alle Vlamingen de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt duizenden activiteiten: ze leggen wandelpaden aan, organiseren geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden… Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en het webportaal "waarnemingen.be" houden de vrijwilligers tegelijk de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten en leveren ze zo mee de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid. De vrijwilligers worden in hun werk gesteund door 95.000 Natuurpuntleden.

Als producent van tuinmachines biedt STIHL producten die een aanzienlijke bijdrage leveren tot het cultiveren, behouden en verzorgen van de natuur. Ze worden ingezet voor een duurzaam bosbehoud en -beheer, de preventie van bosbranden en professionele veld- en bosarbeid. In tijden van verstedelijking is het bijzonder belangrijk groene gebieden te cultiveren en te verzorgen. Ze zijn de groene longen van de stad, natuurlijke recreatie voor de inwoners en helpen koolstofdioxide (CO2) te verminderen – één van de hoofdoorzaken van de klimaatopwarming.

Als wereldwijd toonaangevende fabrikant van motorzagen en motormachines voor de bos- en landbouw, tuin- en landschapsverzorging en de bouw draagt STIHL een bijzondere verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Het bedrijf spant zich in om een hoog niveau van milieubescherming te bieden en streeft ernaar dit niveau voortdurend te verhogen, zowel in bedrijfsprocessen als bij de producten. Ook Natuurpunt werkt daarom met machines van STIHL.

STIHL ondersteunt lokaal, regionaal en wereldwijd initiatieven om het milieu en natuurlijke bronnen te beschermen. STIHL medewerkers zijn op verschillende locaties actief en zijn ter plaatse betrokken bij coöperaties en projecten die zich inzetten voor het onderhoud en behoud van ecologisch waardevolle groene gebieden en bossen. Daarnaast steunt STIHL internationale milieuorganisaties en projecten.

Enkele initiatieven van STIHL op dit vlak kan u bekijken op onze pagina over milieubescherming.

Meer info over de plantdag "Bos voor Iedereen" kan u vinden op de Natuurpunt website.

Downloads