Breda, 06.05.2019

STIHL benzinegrasmaaier RM 756 GC: meer comfort voor professionele gebruikers

Monostuur combineert kracht, stevigheid en comfort

Een stevige constructie, laag gewicht en lage trillingswaarden: de grasmaaiers van de STIHL 7-serie zijn speciaal afgestemd op de vereisten van professionele gebruikers zoals gemeentediensten en tuin- en landschapsverzorgers. De nieuwe STIHL RM 756 GC is bovendien voorzien van het comfortabele monostuur met maar één duwstang. Dat verhoogt niet alleen de wendbaarheid, maar maakt het ook gemakkelijker om de grasopvangbox in en uit te haken. Dankzij de krachtige Kawasaki motor met 3-traps aandrijving en een snijbreedte van 54 cm gaat het werk met de nieuwe benzinegrasmaaier vlot vooruit, zonder daarbij de gebruiker te vermoeien. Bovendien kan de grasmaaier samengeklapt worden om hem op te bergen en te transporteren zonder veel plaats in te nemen. De stevige hybride behuizing, de uitgekiende bedieningselementen en de onderhoudsvriendelijkheid maken van deze benzinegrasmaaier de ideale partner voor professioneel groenonderhoud.

Wat maakt van de STIHL benzinegrasmaaier RM 756 GC het ideale werktuig voor professioneel groenonderhoud? Wij lijsten het even voor u op.

 

1. Efficiënt en krachtig
De RM 756 GC is uitgerust met een krachtige Kawasaki motor en heeft een snijbreedte van 54 cm. Met zijn vermogen van 3,9 pk (2,9 kW) bij 2.800 t/min kan hij snel, nauwkeurig en gemakkelijk grasperken tot 3.000 m2 maaien. De snijhoogte kan variabel tussen 25 en 90 cm ingesteld worden. Dankzij de stevige maar eenvoudig te bedienen hoogteverstelling per wiel pas je de snijhoogte moeiteloos aan de meest uiteenlopende omstandigheden aan. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om graskanten met een hoogteverschil nauwkeurig te maaien. De aandrijving valt op door haar stevige constructie en is voorzien van een ingebouwde en verwisselbare oliefilter. Bovendien is de RM 756 GC uitgerust met de door STIHL ontwikkelde messenremkoppeling. Doordat je het mes van de motor kan loskoppelen, vermijd je dat je de grasmaaier opnieuw moet starten nadat je hem naar een volgend grasperk gereden hebt. Op die manier vermijd je wegslingerende kiezelsteentjes.

2. Comfortabel en krachtenbesparend
Met zijn achterwielaandrijving spaart de RM 756 GC de krachten van de gebruiker. Daarnaast kan die de maaisnelheid, dankzij de drie snelheidsniveaus van 2,5 tot 5 km/u, optimaal aan het terrein aanpassen. Bovendien is de benzinegrasmaaier met het ergonomische monostuur uitgerust. Dat vereenvoudigt aanzienlijk het in- en uithaken van de grasopvangbox. Een ander voordeel is dat je dicht langs struiken kunt werken zonder dat de machine in de takken blijft haken. De duwstang kan je in de hoogte verstellen om hem aan jouw lichaamslengte aan te passen. De stang kan ook neergeklapt worden om de machine gemakkelijk te transporteren en op te bergen zonder dat ze veel plaats inneemt. Voor extra comfort zorgt de trillingsarme en ergonomisch gevormde greep die zich aan de duwstang aanpast en de armen minder snel vermoeit. De beugel voor de wielaandrijving is met kunststof clips gemonteerd en is via een kogellager met de sturing van de versnellingsbak verbonden. Daardoor is de beugel gemakkelijk te bedienen en op zijn plaats te houden.
 
3. Robuust en duurzaam
De hybride buitenste behuizing van de grasmaaier is van stevig magnesium, terwijl de verwisselbare behuizing langs de binnenkant vervaardigd is uit polymeer met een grote weerstand. Daardoor kan de benzinegrasmaaier de ‘slagen' van opgeworpen stenen opvangen. Dankzij deze materiaalcombinatie is de RM 756 GC trouwens lichter dan vergelijkbare modellen in aluminium. Metalen stootlijsten beschermen de behuizing bij contact met boordstenen of kanten en kunnen indien nodig vervangen worden. Ook de krukas is op meerdere manieren beschermd om schade te voorkomen: door het gebruik van hoogwaardige materialen die een hoge belasting aankunnen, door op het mes een doorbuigplek te voorzien die meegeeft voor het mes beschadigd wordt, en door een geïntegreerde krukasbescherming. Die laatste beschermt de krukas tegen schade wanneer het mes voorwerpen zoals wortels of stukjes metaal raakt. De bowdenkabels zijn met een spiraalomhulsel beveiligd zodat ze niet in takken kunnen blijven haken.
 
4. Lange maaibeurten
De RM 756 GC heeft een uniek antivibratiesysteem dat de motor en de behuizing van elkaar scheidt. Dat ontlast niet alleen de opbouw van de grasmaaier, maar spaart ook de gebruiker zodat die de hele dag aan het werk kan blijven. De stevige grasopvangbox in textiel maakt lange maaibeurten mogelijk: hij heeft een volume van 80 liter en neemt weinig plaats in als hij leeg is. Via de inhoudsindicatie kan je op elk moment het vulpeil in het oog houden. Wie geen zin heeft om de box geregeld leeg te maken, kan de maaier van een mulchkit voorzien. De brandstoftank heeft een inhoud van 3,2 liter en is daarmee berekend op lange maaibeurten. Wanneer je de machine op het terrein moet bijtanken, is de voor STIHL kenmerkende verliesveilige tankdop erg praktisch. Hij is met een ketting aan de opening bevestigd en kan zo niet verloren geraken. Alle voorwaarden om snel te werken zijn dus aanwezig.
 

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven