Breda, 07.07.2014

STIHL en Felco worden partners

Fabrikant van professionele boom- en kabelscharen FELCO en fabrikant van motorzagen en motormachines STIHL gaan samenwerken op het gebied van accutakkenscharen. Op 7 mei 2014 sloten STIHL en VIKING enerzijds en Felco met zijn spin-off FELCO Motion anderzijds, bij Felco in Les Geneveys-sur-Coffrane, Neuchâtel (Zwitserland) een overeenkomst af voor een wereldwijde samenwerking. De overeenkomst betreft verkoop, co-branding, technologische ontwikkeling en marketing. STIHL en Felco zijn beide familiebedrijven met vele jaren ervaring, gespecialiseerd in het betreffende segment, met hoge kwaliteitseisen en een hoge afwerkingsgraad; er zijn dus veel overeenkomsten en gemeenschappelijke waarden. Zo ontstond het idee om samen een tekort in het STIHL assortiment op te vullen, wat beide bedrijven ten goede komt. STIHL Verkoopsdirecteur Norbert Pick verduidelijkt: "STIHL vergroot het aantal producten dat werkt met ons accusysteem." "Dit partnerschap betekent voor Felco een nieuwe mijlpaal. Het is het begin van een tijdperk met nieuwe en gemeenschappelijke producten, en synergie bij de marketing en verkoop van de twee bedrijven. Zo winnen de beide zijden", aldus de bedrijfsleider van Felco, Christophe Nicolet. Vanaf herfst 2014 wordt de accutakkenschaar ASA 85 als eerste gemeenschappelijk ontwikkelde werktuig opgenomen in het STIHL assortiment.

FELCO SA beschikt over een 70-jarige ervaring op het gebied van snijden en snoeien, nu ondersteund door de jonge spin-off FELCO Motion, de motor voor technologische innovatie voor een nieuwe generatie elektrisch handgereedschap. STIHL waardeert bij Felco vooral de expertise inzake de technologie en productie van snoeigereedschap met handbediening of accuaandrijving. De samenwerking zal echter niet beperkt blijven tot accuaangedreven takkenscharen. Sinds kort verkoopt STIHL al onder de eigen merknaam handzagen die door FELCO zijn geproduceerd. Vanaf 2015 wordt het STIHL assortiment dan stap voor stap verder uitgebreid met de handzagen en snoeischaren van FELCO. Daarbij zal de herkomst van de producten zichtbaar blijven. De verpakking zal de beide merken STIHL en FELCO bevatten, inclusief logo's en merkkleuren. Christophe Nicolet legt uit: "Wij vertrouwen erop dat zowel onze OEM producten als de FELCO handzagen die onder beide merken worden verkocht, onze wereldwijde aanwezigheid op het gebied van professioneel snoeigereedschap zal versterken. Door deze samenwerking vergroten zowel STIHL als FELCO het aanbod voor klanten die op zoek zijn naar innovatieve snoeioplossingen."

Bedrijfsprofiel van FELCO
Felco is al sinds 1945 koploper bij de productie van professionele boom- en kabelscharen. De FELCO productielocatie en het centrum voor onderzoek en ontwikkeling zijn gevestigd in Zwitserland. Gedrevenheid, ethisch gevoel en perfectionisme zijn de motor van het bedrijf. FELCO heeft naast een uitgebreid netwerk van importeurs in meer dan 90 landen, zeven vestigingen in Frankrijk, Duitsland, de Benelux, Australië, Zuid-Afrika, de V.S. en Canada. De FELCO groep biedt werkgelegenheid aan meer dan 220 werknemers op drie locaties in Zwitserland. Meer info vindt u op www.FELCO.com

Bedrijfsprofiel van FELCO Motion
FELCO Motion is in 2010 opgericht als een spin-off bedrijf van FELCO SA. Zijn hoofdtaak is de ontwikkeling, constructie, bouw en levering van innovatieve mechanische en elektronische oplossingen voor de draagbare elektrische snoeiapparaten die via het FELCO verkoopnet op de markt worden gebracht. De intern ontwikkelde en geactiveerde know-how biedt ook voor andere markten en klanten hoogtechnologische oplossingen met een duidelijke focus op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Downloads

Beeldmateriaal:
  • STIHL en Felco
    Download foto (.jpg)4896 x 3339 px, 1.72 MB

    V.l.n.r.: Stéphane Poggi, CEO FELCO Motion, STIHL Voorzitter van Adviesraad Dr. Nikolas STIHL, directeur marketing en verkoop Bestuursraad Norbert Pick en Christophe Nicolet, CEO FELCO.

Alle foto's weergeven
  • STIHL en Felco
    Download foto (.jpg)4896 x 3339 px, 1.72 MB

    V.l.n.r.: Stéphane Poggi, CEO FELCO Motion, STIHL Voorzitter van Adviesraad Dr. Nikolas STIHL, directeur marketing en verkoop Bestuursraad Norbert Pick en Christophe Nicolet, CEO FELCO.