Breda, 02.01.2019

STIHL start eigen accuproductielijn in Waiblingen

De STIHL Groep start een eigen productielijn voor accu's in zijn hoofdzetel in Duitsland. Hiermee bevestigt de onderneming haar inspanningen om ook op vlak van accu's toptechnologie te produceren. In een hoog geautomatiseerde hightech productiefaciliteit zullen ruggedragen accu's voor professionele toepassingen worden geproduceerd. Zo toont de onderneming opnieuw haar innovatieve kracht op vlak van milieuvriendelijke gereedschappen voor bosbouw, landbouw, landschapsonderhoud en de particuliere tuinier.

"Het opstarten van de productie van ruggedragen accu's is een logische voortzetting van de STIHL accustrategie", zegt Dr. Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van STIHL. "Op 10 jaar tijd hebben wij ons aanbod accuproducten uitgebreid van een heggenschaar tot drie productlijnen met een brede waaier van verschillende machines." STIHL lanceerde in 2009 een lijn accuproducten voor professioneel gebruik en voor particulieren op zoek naar een topproduct. In 2016 opende de onderneming een competentiecentrum voor de ontwikkeling van accu's en elektronica in haar hoofdkwartier in Waiblingen. Vandaag werken er meer dan 300 werknemers in dit centrum. "We konden de laatste maanden veel vacatures invullen vooral binnen de domeinen accu, elektronica, geconnecteerde producten en IT. Dit is van essentieel belang voor de verdere groei van dit veelbelovende segment", zegt Dr. Kandziora. Steeds krachtigere accu's maken de producten populair, en niet alleen bij de particuliere gebruiker. De stillere, emissievrije producten bieden dan ook veel voordelen, ook voor klanten zoals gemeentes.

De accuproductielijn werd gebouwd met interne expertise tijdens een periode van slechts 18 maanden. Ze werd in september voor het eerst in gebruik genomen in het nieuwe gebouw in Waiblingen-Hegnach. De eerste intern geproduceerde accu's zouden in de herfst van 2019 op de markt komen. De meeste accu's zijn bestemd voor Europese dealers.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven