Puurs, 01.02.2019

STIHL helpt Natuurpunt met bebossing van Vlaanderen en schenkt 1 hectare nieuw bos

STIHL helpt Natuurpunt met bebossing van Vlaanderen en schenkt 1 hectare nieuw bos

Vlaanderen is met een bebossingsgraad van slechts 11 % de bosarmste regio in Europa. En daar wil producent van tuinmachines, bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL iets aan doen. In samenwerking met Natuurpunt planten zij op zondag 17 februari een hectare nieuw bos in Aalter. Het resultaat van hun actie tijdens de Warmste Week van VRT. Iedereen die deze actie steunde, maar ook sympathisanten, is bovendien uitgenodigd voor de plantdag.

30.000 euro ingezameld

Vooral in de buurt van woonkernen is de afwezigheid van bossen problematisch. Producent van tuinmachines, bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL plant daarom op zondag 17 februari in samenwerking met Natuurpunt het Warmste Bos in Aalter. Concreet gaat het om maar liefst 1 hectare nieuw bos dat toegevoegd wordt aan natuurgebied Ganzeveld. Een goede zaak als je weet dat dit stukje bos voor een koolstofopslag van 8 ton per jaar zorgt. En dat voor 150 jaar. Koolstof die dus niet in onze atmosfeer terecht komt, een goede zaak voor het milieu.

Het bos kan er komen dankzij de succesvolle actie van STIHL tijdens de Warmste Week. Ze verkochten houten schijfjes en mutsen en dat bracht 30.000 euro op. Iedereen die de actie steunde, mag bovendien de plantdag bijwonen en zijn/haar eigen boompje planten. Ook voorziet STIHL de nodige animatie, zoals een springkasteel.

2.250 nieuwe bomen

Een nieuw bos van een hectare. Dat zijn maar liefst 2.250 bomen. In het centrum van het bos plant men een heus geboortebos met 100 zomereiken, samen met de ouders van kinderen die het afgelopen jaar geboren zijn. Met een gedenkteken met alle namen van de kinderen.

Daarnaast worden er in het centrum ook winterlindes, zomerlindes, fladderiepen, veldesdoornen en witte abelen geplant. Van elk 100 stuks. De bosrand zal bestaan uit 200 vuilboompjes, boswilgen, eenstijlige meidoornen, hazelaars, boskersen, haagbeuken en wilde lijsterbessen. En daarnaast 100 rode en gele kornoeljes en 50 wilde ligusters. Een bos met heel wat variatie dus!

Praktisch:

Wanneer: zondag 17 februari tussen 10u en 16u
Waar: Ganzeveld ter hoogte van huis nummer 79 in Aalter
Meenemen: laarzen, spade en eventueel Warmste Bos-schijfje om je eigen boom mee te personaliseren
Parkeren kan langs de weg of op de parking van het bedrijf aan de overkant van het perceel.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven