Breda, 15.05.2017

STIHL TIMBERSPORTS® Champions Trophy 2017 – nog harder, sneller en spectaculairder

De beste houthakkers ter wereld komen naar Hamburg!

De Champions Trophy van de STIHL TIMBERSPORTS® Series, ‘s werelds toonaangevende competitie in het sporthouthakken, komt naar Hamburg! Op 20 mei 2017 neemt de internationale elite het tegen elkaar op in het Cruise Center Altona naast de prachtige haven van de stad. Onder de deelnemers zijn huidig wereldkampioen Jason Wynyard uit Nieuw-Zeeland, de Duitse kampioen Dirk Braun en zes andere topatleten uit Europa en de rest van de wereld.

In de STIHL TIMBERSPORTS® Champions Trophy gaan de beste sporthouthakkers ter wereld de strijd aan met vlijmscherpe bijlen en zagen in een reeks disciplines die zowel kracht als precisie vereisen. De top acht van het wereldkampioenschap 2016 bekampen elkaar in wat wordt beschouwd als de zwaarste wedstrijd in het sporthouthakken. Dit jaar vindt de competitie plaats op 20 mei 2017 in het Cruise Center Altona in Hamburg. Tegen de adembenemende achtergrond van de haven nemen de elite sporthouthakkers het individueel tegen elkaar op in vier opeenvolgende disciplines in een knock-outsysteem. De topatleten hakken in minder dan één minuut vier boomstammen in stukken. Tijdens de STIHL TIMBERSPORTS® Champions Trophy bekampen de beste sporthouthakkers ter wereld elkaar in de volgende vier disciplines: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop. Elke discipline is gebaseerd op traditionele bosbouwwerkzaamheden. Voor de internationale toppers is de Champions Trophy de ultieme test van kracht, precisie en uithoudingsvermogen. Om een kans op de overwinning te maken moeten de deelnemers het onderste uit de kan halen, constant presteren en hun zenuwen de baas kunnen tijdens de vier disciplines.

Krachtmeting van de wereldtop
Eén van de deelnemers van de Champions Trophy in Hamburg is heersend wereldkampioen Jason Wynyard. De Nieuw-Zeelander, één van de beste atleten van de sport, kijkt uit naar de eerste internationale competitie van het seizoen. "Er nemen veel sterke jongens deel", zegt Wynyard. "Iedereen op dat podium hoort tot de wereldtop. Het zal een unieke wedstrijd worden, niemand weet wie zal winnen. Ik kijk uit naar de wedstrijd en zal mijn best doen om de Trophy Ring voor de tweede keer naar Nieuw-Zeeland te halen." Twee andere favorieten voor de titel zijn Stirling Hart uit Canada en Brad De Losa uit Australia. Op het wereldkampioenschap van vorig jaar zette Stirling Hart een nieuw wereldrecord neer in de discipline Springboard, terwijl de Australiër Brad De Losa de Champions Trophy al twee keer won, in 2014 en 2015. Hij bewees daarmee meester te zijn in dit competitieformaat dat een intense concentratie en uithoudingsvermogen vereist.

Recordkampioen Dirk Braun uit Winterberg zal Duitsland vertegenwoordigen. Braun heeft niet alleen acht nationale titels maar ook twee wereldrecords op zijn naam staan. De Duitser is vastberaden om een sterke prestatie neer te zetten op de Champions Trophy in Hamburg: "Ik kijk er altijd naar uit om me te meten met de andere atleten. Alle deelnemers zijn in uitstekende vorm, zowel fysiek als mentaal. En uiteraard zal presteren voor mijn eigen publiek me dat extra beetje motivatie geven."

Een andere bekende naam op het podium in Duitsland is Martin Komarek. De man uit de Tsjechische Republiek is al enkele jaren één van de topatleten in de STIHL TIMBERSPORTS® World Series. Op het wereldkampioenschap in Stuttgart in 2016 eindigde hij op de derde plaats als beste Europese atleet. Andere deelnemers van de Champions Trophy in Hamburg dit jaar zijn Matt Cogar uit de Verenigde Staten, Christophé Geissler uit Zwitserland en Roger Gehin uit Frankrijk. Matt Cogar is de jongste kampioen uit de Amerikaanse geschiedenis en behaalde de tweede plaats op het wereldkampioenschap in 2016. Christophé Geissler is een zesvoudig Zwitsers nationaal kampioen en was tweede op het wereldkampioenschap in 2015. Fransman Roger Gehin, ook een zesvoudig nationaal kampioen, zal dit jaar voor de eerste keer zijn opwachting maken op de Champions Trophy in Hamburg.

Rookie World Championships ook in Hamburg
Een dag voor de Champions Trophy vindt het Rookie World Championships plaats op dezelfde locatie. Op 19 mei tonen de beste opkomende sporthouthakkers uit Zweden, Engeland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk wat ze in hun mars hebben in Hamburg. De 23-jarige Jannik Lindner uit Heidenheim zal Duitsland vertegenwoordigen.

Tickets voor de Champions Trophy zijn te koop op www.stihl-timbersports.com/champions-trophy-2017-infos.aspx

Livestream:
De livestream van beide evenementen zal beschikbaar zijn op www.stihl-timbersports.com.

Data:
Rookie World Championships: 19 mei 2017, vanaf 20u00
Champions Trophy: 20 mei 2017, vanaf 20u00

Locatie:
Hamburg Cruise Center Altona, Van-der-Smissen-Straße 5

Downloads