STIHL TIMBERSPORTS® trainingskamp 2019

Het STIHL TIMBERSPORTS® trainingskamp vindt dit jaar plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 mei (basis) en op zaterdag 18 en zondag 19 mei (intensief en expert). Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om gedurende deze dagen hun talent voor het gebruik van bijl en zaag op de proef te stellen, en dit onder het toeziende oog van ervaren en internationale trainers. Beginners hebben de mogelijkheid om in het trainingscentrum aan een basistraining deel te nemen. Voor de wedstrijdatleten en ontluikende talenten zijn er trainingen voor gevorderden.

Om aan het basis trainingskamp deel te nemen, moet men minstens 18 jaar zijn. Wie een opleiding in bosbouw volgt, kan bij wijze van uitzondering vanaf 16 jaar aan de trainingen deelnemen. Er wordt geoefend op 4 van de 6 officiële STIHL TIMBERSPORTS® disciplines: Underhand, Standing Block, Single Buck en Stock Saw.

Om aan het intensief trainingskamp deel te nemen, moet men minstens 18 jaar zijn en geslaagd zijn voor een eerder gevolgd basis trainingskamp. Er wordt geoefend op de zes officiële STIHL TIMBERSPORTS® disciplines: Underhand, Standing Block, Single Buck, Stock Saw, Springboard en Hot Saw.

Deelnemers aan het intensief trainingskamp kunnen zich ook meteen aanmelden voor de expertgroep. Voor de expertgroep bieden we de mogelijkheid om te focussen op de hakdisciplines en eventueel Single Buck/Stock Saw. Om in deze categorie mee te mogen trainen moet je voldoen aan de tijdslimieten zoals die vandaag in de regels van STIHL TIMBERSPORTS® zijn vastgelegd, te weten:

  • Springboard < 2:30 min
  • Standing Block Chop, Underhand Chop < 2 min
  • Hot Saw, Stock Saw, Single Buck < 1 min

Agenda:

  • 16 & 17 mei: basis trainingskamp van 09u00 tot 18u00
  • 18 & 19 mei: intensief/expert trainingskamp van 09u00 tot 18u00

Het trainingskamp vindt plaats in het STIHL TIMBERSPORTS® trainingscentrum op het domein van Bart Jansen te Haelen in Nederland, adres : BJ Events B.V. - Stationsplein 20 - 6081 AJ Haelen – Nederland.
De trainers die je deze keer begeleiden zijn Matt Cogar (USA), Martha King (USA), Martin Komarek (CZE) en Ruud Meijer (NLD).

Deelname kost € 250 voor 2 dagen, inclusief hout en lunch.

Eventuele hotelovernachtingen en avondmaal moet je zelf bekostigen en boeken. Als alternatief is er een minicamping op het terrein zelf. Er is stroomvoorziening, toiletten buiten en douches binnen. Minicamping kost € 5 per persoon per nacht, ter plaatse af te rekenen.

Er is plaats voor max. 25 deelnemers per tweedaagse, dus snel en ten laatste op 1 mei inschrijven is de boodschap! Er zijn ook plaatsen voor een 3-daagse (17, 18 en 19 mei). Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een bevestigingsmail met betalingsgegevens. Je inschrijving is pas definitief nadat wij je betaling ontvangen hebben!

Klik hier om je in te schrijven

Downloads

Beeldmateriaal: