Breda, 24.01.2017

STIHL verwerft een aandeel van ongeveer 35% in de startup GreenIQ Ltd.

  • Versterking van de digitalisatie en de geconnecteerde producten
  • Ontwikkeling van de STIHL Smart Garden Hub

De Groep STIHL heeft een participatie genomen in GreenIQ, een Israëlische startup die zich specialiseert in de ontwikkeling, verkoop en distributie van geconnecteerde producten voor toepassingen in de tuin, zoals irrigatie en verlichting. Dr. Bertram Kandziora, de voorzitter van de Raad van Bestuur van STIHL, geeft uitleg: "Onze participatie in GreenIQ zal onze activiteiten in het domein van de digitalisatie en de geconnecteerde producten versnellen. We denken dan bijvoorbeeld aan een intelligente combinatie van een tuinirrigatiesysteem met de iMow C robotmaaier van onze dochteronderneming VIKING". In december 2016 begon Odi Dahan, de stichter en CEO van GreenIQ, besprekingen met de Groep STIHL over de aankoop van 34,42% van de aandelen van het in Tel Aviv, Israël, gebaseerde GreenIQ Ltd. De contracten met overdracht van eigendom werden op 16 januari 2017 ondertekend.

Partnerschap en samenwerking
GreenIQ en STIHL willen als partners nauw samenwerken in verschillende domeinen. GreenIQ zal ook na de overname van de aandelen onafhankelijk op de markt actief blijven. "De participatie geeft ons niet alleen toegang tot een team van softwareontwikkelaars met ervaring in geconnecteerde producten, maar ondersteunt ook de ontwikkeling van de eigen intelligente STIHL Smart Garden Hubs", zegt Dr. Kandziora. De twee partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken.

GreenIQ: Israëlische ontwikkelaar van software voor geconnecteerde producten
GreenIQ werd in 2013 gesticht en is actief op de dynamische markt van de intelligente tuintoepassingen. Het bedrijf verkoopt zijn producten aan klanten wereldwijd en legt zich momenteel vooral toe op zijn Smart Garden Hub, waarmee men via een mobiele app de irrigatie van de tuin kan regelen. Een intelligente tuinirrigatie die rekening houdt met uitgebreide weers- en sensorgegevens kan grote hoeveelheden water sparen en dus vooral in droge streken een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van de natuur en het milieu. Een uitbreiding van de productportfolio wordt al gepland. GreenIQ werkt in Tel Aviv met een klein maar ervaren team van hardware- en software-ingenieurs aan de ontwikkeling van geconnecteerde producten. Tel Aviv is het centrum van de Israëlische hightech industrie, waar producten worden ontwikkeld die sterk afhankelijk zijn van software.

Downloads