Breda, 23.07.2014

Stille en lichte accuhoogsnoeier met telescoopstang

STIHL HTA 85 voor geluidsgevoelige omgevingen

Met de krachtige accuhoogsnoeier STIHL HTA 85 kunnen struiken of bomen tot op een hoogte van 5 m worden gesnoeid van op de grond - snel, gemakkelijk en zonder uitlaatgassen. Net als alle accumachines van STIHL werkt ook de HTA 85 buitengewoon stil en is dit type perfect geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals parken, in de buurt van scholen en ziekenhuizen of in woongebieden. Compleet met accu, zaagblad en ketting weegt deze tot 3,90 m uitschuifbare machine slechts 6,5 kg. Met dit lichtgewicht is de professionele gebruiker altijd mobiel en kunt u rekenen op zuiver snoeiwerk, zelfs bij lange werkonderbrekingen.

Dankzij de in functie van het gewicht geoptimaliseerde en uitstekend uitgebalanceerde constructie onderscheidt de HTA 85 zich door een flexibele en vlotte bediening tot een hoogte van maar liefst 5 m. Dit bereik is te danken aan de robuuste telescoopstang. Met de snelspanklem kan de totale lengte van de machine van 2,70 m tot 3,90 m worden geregeld zonder gereedschap. Hierdoor zijn gebruikers optimaal uitgerust voor de professionele boomverzorging, het snoeien van dikke takken en kruinen of het onderhoud bij verkeerswegen.

STIHL heeft zijn accuhoogsnoeier standaard uitgerust met de exclusieve zaagketting 1/4" Picco Micro 3 (PM3) en met de lichte geleider Rollomatic E Mini met een snijlengte van 30 cm. Door de lage snijweerstand van de smalle ketting en het hoge koppel van de STIHL EC-motor beschikt de machine over een enorme kracht voor een zuivere, nauwkeurige snede bij een uitermate lage terugslagneiging. Dat zorgt bovendien voor een zeer goed, zacht aansnijgedrag en een comfortabele snedebegeleiding. Zo worden van op de grond sneden uitgevoerd met een kwaliteit die anders alleen mogelijk is door het direct aanleggen van de zaag.

Slimme uitrustingsdetails bewijzen eens te meer hoe consequent STIHL zich bij de ontwikkeling van machines richt op de dagelijkse vereisten van het gebruik in de praktijk. Met een zaagaanslag in de vorm van een haak is het mogelijk takken gewoon naar u toe te trekken. Via het zijdelingse systeem voor de kettingspanning kan de zaagketting gemakkelijk en op afstand van de scherpe zaagtanden worden bijgesteld. Voor extra werkcomfort zorgen de als toebehoren verkrijgbare accugordel en het rugdraagsysteem RTS-HT dat aan de lichaamslengte van de gebruiker kan worden aangepast.

Uitbreiding van de familie van STIHL accumachines
Met de door STIHL aanbevolen accu AP 115, heeft de HTA 85 een looptijd van ca. 23 minuten en zijn ongeveer 100 sneden mogelijk. Voor grotere werkzaamheden bij de boomverzorging, is de op de rug draagbare accu AR 900 beschikbaar. Deze accu voorziet de machine van voldoende vermogen, zelfs als die de hele dag wordt gebruikt. Als onderdeel van het STIHL accusysteem is de nieuwe hoogsnoeier compatibel met alle bijhorende accu's en laders van STIHL.

De geluidsarme werking van STIHL accumachines is niet alleen aangenaam voor de bewoners in de omgeving. De stille, trillingsarme en uitlaatgasvrije werking komt ook de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van de gebruiker ten goede.

Zie pdf voor de technische gegevens.

Downloads

Beeldmateriaal:
Alle foto's weergeven