De ‘Series'

STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES

De STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES is een internationale competitie houthakken. Deze sport heeft haar wortels in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS. Om uit te zoeken wie de beste houthakker van het dorp was, vonden er van oudsher al wedstrijden. Uit die krachtmetingen is in de loop der jaren een professionele competitie op hoog sportief niveau gegroeid.

In 1985 startte ANDREAS STIHL AG & Co. KG met de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES in de VS. Ondertussen zijn deze kampioenschappen uitgegroeid tot de topcompetitie in het houthakken, met zowel nationale als internationale wedstrijden. In Europa bestaan de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES sinds 2001. Daarnaast zijn in tal van Europese landen de nationale kampioenschappen al sinds lang vaste waarden. Sinds 2005 komen de beste houthakkers ter wereld tegen elkaar uit in het STIHL® TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap.

De shows

Show, actie en spanning: dat is wat de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES wedstrijden voor u in petto hebben.

Het hele jaar door vinden binnen de kampioenserie van het houthakken ook demonstratiewedstrijden plaats.
Beleef de fascinatie die uitgaat van de meesterlijke beheersing van bijl en zaag door atleten en showteams uit heel Europa. Tijdens de shows krijgen liefhebbers de gelegenheid om, samen met de atleten, zelf een zaag in handen te nemen en hun persoonlijke „cookie" van de stam te zagen.

De SERIES voor beginners

Wie graag aan de wedstrijden van de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES zou deelnemen, kan zijn of haar talent met de bijl en de zaag eerst uitproberen. Beginners krijgen de kans om in het trainingscentrum aan een proeftraining deel te nemen.