Plezier voor de toeschouwers en veiligheid voor de atleten

Bij de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES gaat de hoogste prioriteit naar een rimpelloos verloop van de wedstrijden. "We stellen alles in het werk om van de wedstrijden een onvergetelijke gebeurtenis te maken, zowel voor de toeschouwers als voor de atleten", aldus hoofdscheidsrechter Markus Kaluza.

Bij de wedstrijden in de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES komen alleen ervaren atleten tegen elkaar uit. Uitsluitend atleten met een perfecte beheersing van de disciplines mogen aan de wedstrijden deelnemen. Daarom worden de atleten in talrijke trainingskampen opgeleid en op de proef gesteld. Bovendien gelden in de hele wereld dezelfde regels voor de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES.

Veiligheidsafstanden en veiligheidsschermen
Markus Kaluza wijst er daarnaast op dat "er niet alleen een doorgedreven veiligheidsuitrusting voor de atleten is, maar dat ook het publiek op een veilige afstand van het wedstrijdpodium blijft en door veiligheidsschermen beschermd wordt."

Snijbescherming, oog- en oorbescherming
Bij de disciplines met motorzagen moeten de atleten een beenbescherming met veiligheidsvoering en oog- en oorbeschermers dragen. De beenbescherming kan verwondingen voorkomen wanneer de zaag uit de handen van de atleet zou slippen. De lange en zeer stevige vezels van de veiligheidsvoering blokkeren het kettingwiel wanneer de buitenste laag van de stof doorgesneden wordt. De zaagketting komt daardoor onmiddellijk tot stilstand.

Veiligheidslaarzen en maliënsokken
Om voeten en onderbenen te beschermen, dragen de atleten bij de bijldisciplines veiligheidslaarzen uit staal. Een alternatief zijn ijzeren maliënsokken die in de schoenen gedragen worden.

„We spannen ons voortdurend in om van de wedstrijden een spannende belevenis te maken, die voor zowel de toeschouwers als de atleten rimpelloos verloopt," aldus de hoofdscheidsrechter. "Op die manier zullen we ook in de toekomst spannende wedstrijden kunnen organiseren," besluit Markus Kaluza.