Puurs, 27.06.2014

Innsbruck is gastheer van het STIHL® TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap 2014

De koningsklasse in het houthakken keert terug naar Oostenrijk

De locatie voor het STIHL® TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap 2014 staat vast: de seizoensfinale van de koningsklasse in het houthakken vindt plaats op 14 en 15 november in Innsbruck. Daarmee keert de Series terug naar Tirol, waar ook het Europees kampioenschap 2008 en het wereldkampioenschap 2010 in St. Johann reeds veel succes hadden.

In de Olympiahalle in Innsbruck zullen op vrijdagavond in het estafettenkampioenschap meer dan 100 sporters van meer dan 20 landenteams zich met elkaar meten. Zaterdag zullen de beste atleten ter wereld het dan tegen elkaar opnemen in de individuele competitie. De sporters komen uit heel Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, de VS en Canada naar Innsbruck. Ze strijden tijdens drie bijl- en drie zaagdisciplines om de medailles. Tijdens het wereldkampioenschap vorig jaar in Stuttgart won de Australiër Brad DeLosa van Matthew Cogar uit de VS en Martin Komarek uit Tsjechië.

De organisatoren verwachten ongeveer 10.000 toeschouwers in Innsbruck voor dit internationale topsportevenement. Het publiek dat in de Olympiastad van 1964 en 1976 verwacht wordt bestaat traditiegetrouw uit wereldwijde fans en toeschouwers uit de buurlanden Zwitserland, Italië en Duitsland.

Downloads

De locatie van het WK STIHL TIMBERSPORTS® 2014 staat vast WK STIHL® TIMBERSPORTS®

De locatie van het WK STIHL TIMBERSPORTS® 2014 staat vast