Breda, 06.06.2016

Was alles weg met de STIHL RA 82 wendbare vlakreiniger

Mos, algen en korstmos zetten zich in de loop van het jaar vaak vast op terrassen, trappen en paden. Dit doet niet alleen afbreuk aan hun verzorgde uiterlijk, maar de oppervlakken kunnen snel glad en dus gevaarlijk worden in nat weer. De oplossing is een grondige reiniging met water. De spatvrije vlakreiniger RA 82, een toebehoren voor hogedrukreinigers met twee roterende reinigingssproeiers, is speciaal ontworpen voor het onderhoud van dit soort oppervlakken. Samen met een STIHL hogedrukreiniger uit de compacte klasse (RE 88 tot RE 129 PLUS) vormen ze een goed team om alles proper te houden.

In de lente wordt de omvang van het probleem duidelijk: een ongewenst groen tapijt, vastgehecht in de kleinste kieren en gaten in hout en steen. Wie terughoudend staat tegenover chemicaliën kan de kracht van water gebruiken door zijn STIHL hogedrukreiniger uit te rusten met de nieuwe RA 82 vlakreiniger.

Precies de juiste hoeveelheid constante druk
De vlakreiniger is geschikt voor alle oppervlakken, van harde granietplaten, beton en straatstenen tot gevoelige houten terrasvloeren, en biedt een gemakkelijke manier om ze te reinigen. De gebruiker kan de druk regelen met de gemakkelijk bereikbare knop op de kap van de RA 82. Zo kan u bijvoorbeeld een hoge druk instellen voor stenen tegels of een zachtere aanpak voor een houten terras. Onder de beschermkap zitten op een rotorarm twee krachtige reinigingssproeiers die het vuil efficiënt van de grond verwijderen. Zo produceert de vlakreiniger een gelijkmatig schoonmaakpatroon, zonder streepvorming zoals bij een vlakstraalsproeier. Een borstelring vlak bij de rand van de kap voorkomt het rondslingeren van losgeraakte vuildeeltjes.

Daarnaast zorgt hij voor een groot bedieningsgemak, dankzij de elastische borstels die soepel over de grond glijden. Dankzij zijn compacte vorm kan de RA 82 zelfs kleine plaatsen grondig reinigen. Een handig detail: een greep op de kap maakt het mogelijk om de RA 82 optimaal te bedienen bij verticaal gebruik. En dat is bijzonder handig bij het schoonmaken van wanden.

Perfect team
De RA 82 vlakreiniger kan snel, gemakkelijk en bovenal, zonder gereedschap worden gemonteerd op de spuitlans van alle compacte STIHL hogedrukreinigers, van de RE 88 tot de RE 129 PLUS. De RA 82 vlakreiniger is verkrijgbaar bij een erkende vakhandelaars.

Technische specificaties

RA 82
Max. druk (bar): 145
Max. watertemperatuur (°C): 40
Gewicht (g): 640
Compatibele STIHL hogedrukreinigers: RE 88; RE 98; RE 109; RE 119; RE 129 PLUS
Aanbevolen verkoopprijs (EUR incl. BTW): 49,00

Downloads

Beeldmateriaal:
  • STIHL Vlakreiniger RA 82
    Download foto (.jpg)2126 x 1536 px, 817.96 kB

    Granieten platen of houten terrasvloeren: de RA 82 reinigt elk oppervlak zonder spatten of strepen.

Alle foto's weergeven
  • STIHL Vlakreiniger RA 82
    Download foto (.jpg)2126 x 1536 px, 817.96 kB

    Granieten platen of houten terrasvloeren: de RA 82 reinigt elk oppervlak zonder spatten of strepen.