Breda, 22.08.2014

Ticketvoorverkoop van het STIHL TIMBERSPORTS® WK 2014 is gestart

Wees erbij wanneer Innsbruck de internationale elite van sporthouthakkers ontvangt

Het STIHL TIMBERSPORTS® Series wereldkampioenschap komt naar Oostenrijk. In de Olympiahal in Innsbruck vindt midden november de internationale seizoensfinale van de koningsklasse in het sporthouthakken plaats. Meer dan 100 atleten uit meer dan 20 landen gaan van start om in teamverband en in individuele wedstrijden de wereldkampioen van 2014 te bepalen. De ticketvoorverkoop is al begonnen.

Het STIHL TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap vindt plaats in Oostenrijk op 14 en 15 november. Dan ontvangt Innsbruck, de Olympische stad van 1964 en 1976, meer dan 100 sporters uit heel Europa en uit Australië, Nieuw-Zeeland, de VS en Canada. De locatie voor de seizoensfinale van de koningsklasse in het sporthouthakken is de Olympiahal in Innsbruck. Op de eerste wedstrijddag nemen de nationale teams uit meer dan 20 landen het tegen elkaar op in de team-estafette. Op de tweede WK-dag strijden de beste twaalf internationale atleten individueel om de medailles.

Tickets voor de internationale seizoensfinale van STIHL TIMBERSPORTS® zijn online verkrijgbaar op www.oeticket.com. De tickets voor het team-wereldkampioenschap op vrijdag 14 november en voor de individuele wedstrijd op zaterdag 15 november kosten elk 19 euro voor volwassenen en 14 euro voor kinderen jonger dan 16 jaar en voor senioren vanaf 70 jaar. Een ticket voor de beide dagen kost 35 euro. De ticketprijzen zijn inclusief taksen en exclusief verzendkosten.

Spectaculaire disciplines begeesteren de toeschouwers
De STIHL TIMBERSPORTS® Series is een internationale wedstrijd in sporthouthakken, een sport met een lange traditie. De geschiedenis van de eerste wedstrijden reikt terug tot het jaar 1870, en in 1891 vond het eerste Woodchopping-wereldkampioenschap plaats in Tasmanië. Toen al werden vier van de zes disciplines uitgevoerd in de wedstrijden. Vanaf de andere kant van de oceaan begon het sporthouthakken aan een zegetocht rond de wereld. Ook vandaag nog grijpen haast alle disciplines, drie met de bijl en drie met de zaag, terug op klassieke houthakkersactiviteiten. Centraal in alle disciplines staat de atleet en zijn omgang met de sportuitrusting en het hout. Zowel in de individuele wedstrijd van het WK in Innsbruck als bij de 15 nationale kampioenschappen die wereldwijd plaatsvinden tussen mei en oktober, moeten de sporters zes disciplines na elkaar uitvoeren: Springboard, Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop en Hot Saw. De disciplines Springboard en Hot Saw worden overgeslagen in de estafettewedstrijd van het WK. De koningsklasse in het sporthouthakken trekt op het WK ter plaatse meer dan 10.000 toeschouwers, en wereldwijd volgen miljoenen geïnteresseerden de wedstrijden via Eurosport en andere tv-zenders.

Downloads

Beeldmateriaal: