Zo maak je je tuin klaar voor een feest

Zo maak je je tuin klaar voor een feest

Tijdens warme dagen genieten we optimaal van de tuin. Alleen, maar ook met vrienden en familie. Wat is er nu leuker dan een tuinfeest of barbecue? Wij helpen je voorbereiden.

Een goed begin

Je wilt je gasten uiteraard verwelkomen in een nette tuin. Zorg ervoor dat het gras gemaaid is en je gazon goed onderhouden. Heb je geen zin of tijd om dit zelf te doen? Laat een iMOW® robotmaaier het werk dan voor je doen. Ontdek hier de voordelen van zo'n robotmaaier. Maai de graskanten. Dit doe je bijvoorbeeld met de speciale STIHL kantenmaaiers. Deze zijn te verkrijgen in benzine, accu of elektrische varianten. Veeg het terras en verwijder onkruid. Wil je met je gasten eten? Dek dan alvast de tafel en zorg dat er voldoende stoelen zijn. Wordt er alleen wat gedronken, creëer dan een zitje en zorg eventueel dat er wat statafels staan.

Eten en drinken

Een goed tuinfeest valt of staat met het eten en het drinken. Zorg voor verfrissende en vooral koude drankjes. Je kunt het drinken binnen in een koelkast zetten, maar ook buiten in emmers of teiltjes gevuld met koud water en ijs; zo heb je de drankjes altijd binnen handbereik. Schotel je gasten zo nu en dan een lekker hapje voor. Denk aan nachos met tomaten-uiensalsa of capreseprikkertjes. Deze maak je door een bolletje mozzarella, een cherrytomaatje en een blaadje basilicum op een kleine prikker te rijgen.

Ga je voor een barbecue? Stook de barbecue dan alvast op. Marineer het vlees de dag van tevoren, en ook pastasalades en andere bijgerechten kun je alvast maken. Bewaar in de koelkast.

Versieren maar

Een goede sfeer creëer je mede door je tuin mooi te versieren. Pluk bloemen uit de tuin en maak mooie boeketten die je op tafel zet. Hang fleurige slingers en vlaggen op, en blaas de ballonnen op. Pas wel op; pal in de zon kunnen balonnen uit elkaar knallen. Hang ze dus bij voorkeur in de schaduw. Van plan tot in de late uurtjes door te feesten? Denk dan ook aan verlichting. Hang een (solar)lampensnoer op of doe waxinelichtjes in weckpotten die je neerzet of ophangt.

Knus kampvuur

Als de zon eenmaal onder is, kan het behoorlijk afkoelen. Dat hoeft niet het einde van je tuinfeest te betekenen. Leg fleecedekentjes op de stoelen die je gasten om zich heen kunnen slaan of stook de vuurkorf op. Je kunt gemakkelijk je haardhout zagen met behulp van een STIHL kettingzaag. Bijvoorbeeld de lichte en handzame kettingzagen van het STIHL COMPACT AccuSysteem. Draag wanneer je met deze machines werkt steeds de correcte veiligheidskleding, zoals in de gebruikshandleiding vermeld staat.

De volgende dag is het tijd om je tuin weer op orde te brengen. Benieuwd wat voor tuinklussen je nog meer kunt doen? Neem dan een kijkje in onze tuinkalender.

Wil je meer informatie over STIHL producten? Neem dan contact op met een STIHL dealer die je graag verder helpt.

STIHL tuinkalender Tuinkalender

Ontdek een praktisch overzicht van alle tuinklusjes per maand in onze tuinkalender.

Raadpleeg de tuinkalender