Waarschuwing over vervalsingen en namaakproducten

Namaakproducten vormen een groot risico.

Let als koper steeds goed op. Schijnbare koopjes blijken op de lange termijn vaak duurkoop. Net als de prijs zijn bij namaakzagen ook de levensduur, prestaties en vooral de veiligheid stukken lager. Namaakproducten worden echter niet altijd met korting aangeboden en hebben in veel gevallen slechts een iets lagere prijs dan originele producten. Dit onderstreept de indruk dat je originele STIHL producten krijgt aangeboden.

Waar STIHL producten zich onderscheiden door kenmerken die voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen, beschikken namaakproducten niet over dergelijke waarborgen. Vaak werken deze minderwaardige gereedschappen maar korte tijd en kunnen niet worden gerepareerd omdat er geen reserveonderdelen zijn. Bovendien kan hun veiligheidsuitrusting defect zijn of volledig ontbreken. In één geval van onderzoek naar een namaakkettingzaag brak bijvoorbeeld de handbescherming voor de automatische kettingrem – de belangrijkste veiligheidsvoorziening van een kettingzaag – al af tijdens het uitpakken.

Vooral STIHL kettingzagen zijn het doelwit van vervalsers. Deze geplagieerde artikelen komen voornamelijk uit China en lijken op echte STIHL producten, vooral wat betreft hun oranje en lichtgrijze kleur. Kopers worden verder misleid door het aanbrengen van valse etiketten met het STIHL logo en, in sommige gevallen, het gebruik van bekende modelaanduidingen, zoals MS 440. Naast de kleuren en de vermelde modelaanduiding hebben deze kettingzagen geen enkel verband met echte STIHL zagen.

Hoe kan je jezelf beschermen?

Straathandel, aankopen op de vlooienmarkt of de verkoop uit de kofferbak in het bijzonder, zijn altijd betrouwbare plaatsen om bedrogen te worden met minderwaardige en gevaarlijke producten. Houd hier ook rekening mee als nieuwe producten online worden aangeboden. STIHL verkoopt zijn producten uitsluitend via zijn eigen webshop en erkende dealers, wat garandeert dat de producten authentiek zijn en dat service en advies deskundig zijn. Bij je STIHL dealer weet je zeker dat je geen goedkope namaak koopt, maar altijd 100% STIHL kwaliteit in handen hebt.

Let op:
neem bij twijfel altijd contact op met je dealer. Wij beantwoorden graag al je vragen – neem contact met ons op via ons contactformulier.

GTA 26 frauduleuze aanbiedingen - Wees waakzaam

GTA 26 op tafel

Opgelet: Momenteel zijn er een aantal websites en advertenties van twijfelachtige aanbieders die de STIHL GTA 26 accusnoeizaag voor lage prijzen tussen 24 en 49 dollar of euro aanbieden. De oplichters wekken de indruk dat ze rechtstreeks met STIHL verbonden zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van officieel STIHL beeldmateriaal of URL's die betrekking hebben op STIHL. Mensen die op deze aanbiedingen ingaan, krijgen echter geen STIHL product na betaling.

De advertenties verschijnen op verschillende platforms, waaronder Instagram en Facebook. STIHL onderzoekt de zaak en staat in contact met de bevoegde instanties.

Hou er rekening mee dat de STIHL producten alleen verkocht worden door erkende STIHL dealers. Je dient dus aanbieders die het product voor een duidelijk lagere prijs aanbieden niet te vertrouwen. Als je een verdacht aanbod tegenkomt, laat ons dit dan weten via info@stihl.be.