Verticuteermachines / gazonbeluchters

Accessoires


VERTICUTEERMACHINES VOOR GEZONDE GAZONS


Met de STIHL gazonbeluchters en verticuteermachines verwijder je effectief onkruid en vervilt gras. Je gazons krijgen daardoor licht en lucht om snel en dicht te groeien.
STIHL GAZONBELUCHTERS VOOR DUURZAAM GAZONONDERHOUD


Als je je gazon onderhoudt, valt je dan ook de aantasting door onkruid en mos op? Of heb je op je gazon te maken met hardnekkige vervilting? Dan wordt het hoog tijd om je gazon te verticuteren. Met een STIHL verticuteermachine hebben tuineigenaars een krachtig gereedschap bij de hand, dat hen effectief op weg helpt naar een mooi en gezond gazon. Onze machines snijden in het gras en verwijderen alles wat de groei van het gras afremt. En dat doen ze in één handeling. Na het verticuteren wordt het gras weer beter voorzien van licht en voedingsstoffen. Dat is de basis voor een dichte, krachtige groei. Zo heb je lange tijd plezier aan je gazon.


ACCU, BENZINE- OF ELEKTRISCHE VERTICUTEERMACHINE?


Welke STIHL verticuteerder concreet voor jou geschikt is, hangt vooral af van de grootte van je perceel. Als je een klein of middelgroot gazon hebt, dat je wil bevrijden van de grasvilt en mos, dan kijk je het beste naar onze accu verticuteermachines of elektrische verticuteermachines. Heb je meer vermogen nodig of wachten er grote grasvelden op jou? Dan is één van onze benzineverticuteermachines je perfecte, prachtige tuinhulp.


Bij de benzineverticuteermachines van STIHL profiteer je meteen van ons gemakkelijk startend systeem (SmartChoke-technologie). Het maakt het werk bijzonder comfortabel, doordat je de motor bij elke temperatuur en met een minimale krachtsinspanning kan starten. De STIHL benzineverticuteermachines overtuigen niet alleen met hun vermogen, maar ook met een aangenaam zacht geluid van minder dan 100 decibel. Ook de emissievrije accu en elektrische STIHL verticuteermachines zijn tot in het kleinste detail geoptimaliseerd: daarbij hoort bijvoorbeeld voor de elektrische grasbeluchters de geïntegreerde kabeltrekontlasting. Deze techniek verhindert dat de kabel op het gazon onder de machine kan glijden terwijl je je banen trekt.


Of je nu kiest voor een accu, elektrische of een benzineverticuteermachine: Alle modellen zijn uitgerust met tot 20 vaste messen, die een gelijkmatige en effectieve verluchting garanderen. De polymeren behuizing van de gazonbeluchter is heel stevig en heeft tegelijk een laag gewicht en het compacte design vereenvoudigt het manoeuvreren en het transport. Met de opklapbare duwstang berg je hem plaatsbesparend op. Om op verschillende gazons altijd even goede resultaten bereiken, kan je de maaidiepte gemakkelijk vanaf de duwstang opnieuw instellen.


WANNEER EN HOE MOET JE VERTICUTEREN?


Je verticuteert je gazon het beste één tot twee keer per jaar. Maai je gazon daarvoor eerst zo kort mogelijk af, zodat de grassprietjes tijdens het werk niet te sterk beschadigd worden. Daarna stel je de verticuteermachinemessen zodanig in, dat ze tot ongeveer 1 cm diep in de ondergrond doordringen. Zo spaar je de graswortels en verwijder je toch effectief mos, onkruid en grasvilt. Verticuteer en verlucht altijd in de lengte en in de breedte. Herhaal de procedure zo vaak tot je, als je met de vingers over het gras gaat, in de plaats van zacht grasvilt de vochtige grond voelt.


Als je je STIHL verticuteerder nog wat extra  wil uitrusten, kijk dan even bij onze accessoires voor verticuteermachines.