STIHL technologie: voor iedereen die buiten werkt.

De innovatieve STIHL technologie wordt over de hele wereld gebruikt. Voor iedereen die in de natuur aan de slag gaat en ermee werken. Voor allen die boven zichzelf willen uitstijgen. We zijn trots op dit unieke partnerschap.

Close-up van een STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M die door persoon met

STIHL startsystemen

Bij het starten van motormachines kan het lichaam reeds belast worden nog voor het werk begint. Om de gewrichten te sparen hebben wij met STIHL ErgoStart, STIHL ElastoStart en STIHL M-Tronic startsystemen ontwikkeld die zowel het starten als het werk met motormachines een stuk eenvoudiger maken.
Meer over startsystemen
STIHL benzinebosmaaier FS 311 wordt gestart

STIHL motortechniek

Wij hebben motormachines met een benzine-, elektrische en accu-aandrijving, voor iedere voorkeur en elke toepassing. Veel machines zijn bovendien uitgerust met een innovatieve motortechniek. Injectie, carburateurverwarming en andere extra’s maken het werk een stuk lichter.
Meer over motortechniek
Man in veiligheidsuitrusting in het bos, op de voorgrond STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M met zaagblad Light 04

Zaagkettingen en zaagbladen

Bij STIHL vind je zaagkettingen en zaagbladen voor elke klus. Alle kettingen en zaagbladen worden in Zwitserland geproduceerd op speciale machines die wij zelf ontwikkeld hebben en die aan de strengste normen voldoen. Lees meer over de innovatie achter onze zaagkettingen.
Meer over kettingen en zaagbladen
Een man kijkt op een laptop met naast zich een STIHL kettingzaag.

STIHL digitale technologie

Geniet van de spitstechnologie van STIHL om je productiviteit en comfort te verhogen. Met het STIHL connected systeem kan je het beheer van je gereedschapspark optimaliseren. Onze iMOW® robotmaaier helpt je daarnaast bij het dagelijkse gazononderhoud.
Meer over Smart Products Technologie
Twee accu's met STIHL accutechnologie liggen op een schap in een werkplaats

STIHL accutechnologie

Accumachines zijn perfect voor professioneel en privégebruik. Hun hoge levensduur en vermogen maken van onze accu’s de perfecte helpers voor elke soort klus. Ontdek onze accumachines en leer alles over de technologie achter de accu.
Meer over accutechnologie
Man in persoonlijke veiligheidsuitrusting maait dicht struikgewas met een STIHL benzinebosmaaier FS 311

Maaidraden en maaimessen

Of het nu gaat om slijtage of nieuwe eisen, op een moment wilt u de maaidraad vervangen, nieuwe messen monteren of een andere maaikop monteren. Bij STIHL vind je een grote keuze aan passende maaidraden, messen en maaikoppen, zodat je altijd het optimale gereedschap bij de hand hebt!
Naar de STIHL maaidraden en -messen
STIHL MotoMix

STIHL MotoMix

De STIHL MotoMix mengsmering is een speciaal afgestemde gebruiksklare 2-taktbenzine (1:50) voor alle STIHL tweetaktmachines. Dankzij de gepatenteerde brandstofformule en de bijgevoegde hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra levert de motor topprestaties en wordt hij tegelijk optimaal beschermd tegen
Ontdek alle voordelen van STIHL MotoMix
Man werkt op een bouwplaats met een STIHL doorslijpmachine TS 500i

Slijpschijven

De slijpschijven van STIHL voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en kunnen in principe in twee categorieën onderverdeeld worden: met kunsthars gebonden slijpschijven en diamantslijpschijven. In dit artikel hebben we alles samengevat wat je moet weten.
Meer over STIHL slijpschijven
Twee mannen bestuderen in een laboratorium aan een bureau met meerdere schermen een onderdeel voor een nieuw product

Research en development

Wij willen er zeker van zijn dat al onze producten alles aankunnen en aan de strengste eisen voldoen. Daarom hebben wij een uitgebreide testprocedure ontwikkeld. Neem een kijkje achter de schermen en kom alles te weten over de ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking bij STIHL.
Meer over ontwikkeling en kwaliteit

Ons unieke partnerschap is decennialang gegroeid en is gebaseerd op de voortdurende ontwikkeling van innovatieve STIHL technologie. Al sinds 1926 proberen wij bij STIHL het werk in de natuur vooruit te helpen met de juiste technologie. Met die visie ontwikkelde onze oprichter Andreas Stihl zijn eerste kettingzaag in 1926. Zijn drijfveer: ‘Het werk met en in de natuur lichter maken voor mensen.’ Dit motto staat voor ons ook vandaag nog centraal. En daarom richten wij ons voor de STIHL producten en de technologie erachter consequent op de behoeften van onze klanten: met innovatieve productontwikkelingen die gaan van volledige machines tot de STIHL techniek van aparte componenten.

In ons ontwikkelingscentrum werken daarom specialisten uit uiteenlopende disciplines samen om de STIHL technologie nog beter te maken. Gebruiksvriendelijker, spaarzamer, ergonomischer, efficiënter, duurzamer, zelfs in een netwerk en digitaal. Waarom wij dit doen? Heel simpel: STIHL technologie wordt geïnspireerd door de eisen van de natuur. En daarom weten wij wat telt daarbuiten: alles geven.

Hier kom je alles te weten over de innovaties van STIHL: wat achter de technologie zit die wij ontwikkeld hebben, wat ze uniek maakt en hoe je je product het beste kunt gebruiken. Ten slotte betekent meer kennis over de techniek achter je STIHL product meer veiligheid in de omgang, een langere levensduur en natuurlijk ook meer plezier in het werk.

Samenvatting: STIHL technologie

  • STIHL technologie maakt al sinds 1926 het werk in de natuur lichter.
  • In ons eigen ontwikkelingscentrum werken specialisten uit de meest uiteenlopende disciplines voortdurend aan de verdere ontwikkeling van de STIHL technologieën..

Meer voor techniekliefhebbers