STIHL research en development

De focus van onze research en development (R&D) ligt op innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Het resultaat: een zorgvuldige producttechniek en de uitstekende STIHL kwaliteit die in elk product zit.

STIHL staat voor hoge kwaliteit, voortdurende innovatie en zorgvuldige techniek. Lees hier meer over onze R&D.

Research en development: zo zorgen wij bij STIHL voor innovatie en kwaliteit

Ons productfolio is net zo veelzijdig als de plaatsen waar je onze motormachines kan inzetten. Hetzelfde geldt voor de maatregelen en ontwikkelingsconcepten die de welbekende STIHL kwaliteit garanderen. Hier vind je een overzicht van alles op het gebied van onderzoek en ontwikkeling bij STIHL.

De R&D van STIHL: voor kwaliteit en ontwikkeling

Systeemgewicht bij STIHL

Voor professionele gebruikers is elke gram gewicht in de hand belangrijk. Daarom zetten veel ingenieurs bij STIHL hun kennis in om het systeemgewicht, dus het gewicht van de kettingzaag zonder brandstof, maar inclusief snijgarnituur, zo laag mogelijk te krijgen. Zo kon door een dunner kettingwieldeksel, een nieuwe constructie van cilinders, een consequente materiaalverandering aan andere componenten en de ontwikkeling van lichte zaagbladen voelbaar op gewicht bespaard worden. Daarbij werden uiteraard geen toegevingen gedaan aan robuustheid en duurzaamheid. Het resultaat: een laag systeemgewicht en een gemakkelijk te hanteren machine.

Werken in de regen met professionele producten op accu

Alle accumachines binnen het STIHL AP systeem zijn gemaakt voor professionele gebruikers en voor dagelijks gebruik, ook onder moeilijke weersomstandigheden. Daarom beschikken ze over een geteste spatwaterbescherming. De effectiviteit werd bewezen door geavanceerde interne testen. De spatwatertest richt zich onder meer op de IPX4-norm.

STIHL research en development samengevat:

  • Bij STIHL zorgen we ervoor dat onze machinecomponenten op de beste manier op elkaar zijn afgestemd en daardoor optimaal presteren.
  • STIHL kwaliteit is gebaseerd op diverse testtechnieken

Meer over innovatieve technologieën