Rond het huis: buiten schoonmaken

De buitenruimtes van je woning worden 24/7 aan de elementen blootgesteld, en dat zie je binnen de kortste keren. Breng ze weer in een uitstekende staat met onze schoonmaaktips voor buiten.

Een flexibele, metalen stang wordt omhoog geduwd in de regenpijp terwijl water in een blauwe regenton stroomt

Regenpijpen ontstoppen

Als het water niet meer goed uit de goten kan weglopen, is de regenpijp waarschijnlijk verstopt. Dit kan leiden tot langdurige waterschade die je mogelijk duur komt te staan. Het goede nieuws is dat je dit eenvoudig kan voorkomen door je regenpijpen regelmatig schoon te maken.
Meer over het schoonmaken van regenpijpen
Een dakgoot vol bladeren wordt gereinigd door een man op de grond met een STIHL bladblazer en dakgootreinigingsset

Dakgoten schoonmaken

Goten zijn een belangrijk onderdeel van het hemelwaterafvoersysteem van je woning. Door ze regelmatig schoon te maken blijven ze hun werk goed doen. In onze gids staat wat je moet weten om ervoor te zorgen dat het regenwater goed blijft weglopen.
Meer over het schoonmaken van goten
Een man die voor een wit huis staat, bereidt zich voor om de gevel te reinigen met een STIHL hogedrukreiniger

Gevelreiniging

Je moet de juiste reinigingsmethoden gebruiken voor de buitenkant van je huis, afhankelijk of je een bakstenen, gepleisterde of houten gevel hebt. We laten je zien hoe je de buitenkant van je huis op de juiste manier reinigt met gewoon huishoudapparatuur of een hogedrukreiniger.
Meer over het reinigen van je gevel
Een man reinigt een terras met een STIHL RA 82 vlakreiniger

Je houten terras reinigen

Groene aanslag en verkleuringen beïnvloeden het uiterlijk en de staat van je terrashout. We laten je zien hoe je met een hogedrukreiniger zelfs het hardnekkigste vuil kan verwijderen.
Meer over het schoonmaken van houten terrassen
Een man die de tegels voor zijn huis schoonmaakt met een STIHL RE 110 hogedrukreiniger

Tuintegels schoonmaken

Wil je je tuintegels weer laten schitteren? Hogedrukreinigers zijn de meest doeltreffende manier om je paden te ontdoen van vuil en onkruid. In dit artikel lees je hoe je dat moet doen en waar je op moet letten.
Meer over TUINTEGELS SCHOONMAKEN

Meer tuintips