Tuinmeubelen schoonmaken: zo doe je dat!

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. Het is de hoogste tijd voor de lenteschoonmaak! Ontdek hier hoe je je tuinmeubelen schoonmaakt.

Waarom moet je je tuinmeubelen schoonmaken?

Je tuinmeubelen staan meerdere maanden tijdens het jaar buiten en ze worden dag na dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Ze worden zwaar op de proef gesteld door UV-stralen, hitte, regen en vorst en die laten zichtbare sporen na. Daarbij spelen factoren zoals de kwaliteit, de verwerking en het materiaal waaruit je tuinmeubilair gemaakt is, een belangrijke rol. Ze moeten echter ongeacht het materiaal regelmatig onderhouden worden. Een onderhoud dat correct uitgevoerd wordt, verlengt de levensduur en bruikbaarheid van je terrasmeubelen.

Als voorzorg raden wij je aan af en toe met een zachte doek over de meubels te vegen. Op die manier verwijder je stof en dagelijkse gebruikssporen, zodat die de meubeloppervlakken al niet kunnen aantasten. Minstens één keer per jaar zet je een grondige reiniging van je tuinmeubelen in je agenda. Wij laten je zien welke verschillen er zijn tussen hout-, kunststoffen en metalen oppervlakken.

Een vrouw die een STIHL RE 130 Plus hogedrukreiniger gebruikt om een houten tuinstoel op een terras schoon te maken

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen schoonmaken is niet echt moeilijk, maar moet voorzichtig worden aangepakt. Het is immers een organisch materiaal dat bijzonder zorgvuldig moet worden gereinigd. Hoe je dit grondig en voorzichtig kan doen, lees je in ons artikel.
Houten tuinmeubelen schoonmaken
Een vrouw die een polyrotan tuinstoel met leuningen reinigt op een terras met de STIHL RE 130 Plus hogedrukreiniger

Rotan tuinmeubelen schoonmaken

De geweven structuur van het materiaal maakt rotan en polyrotan vrij moeilijk met de hand te reinigen, want het vuil zet zich vaak vast tussen de vezels. En toch is het belangrijk dat je deze tuinmeubels voorzichtig schoonmaakt. In onze handige gids leer je er alles over.
Rotan tuinmeubelen schoonmaken
Een vrouw die de STIHL RE 130 Plus hogedrukreiniger gebruikt op een metalen stoel op een terras in een tuin

Metalen tuinmeubelen schoonmaken

Het schoonmaken van metalen tuinmeubelen is helemaal niet moeilijk. Je moet er wel op letten dat je de verschillende metalen en coatings op de juiste manier schoonmaakt. In ons artikel leggen we je de juiste aanpak uit.
METALEN TUINMEUBELEN SCHOONMAKEN

LAAT JE TUINMEUBELEN STRALEN

Tuinmeubelen schoonmaken doe je best met een hogedrukreiniger, de bijhorende accessoires en de juiste schoonmaakproducten.

Meer tuintips