Zelf woondecoratie van hout maken

Stijlvolle woondecoratie hoeft niet duur of doorsnee te zijn. Met het goede gereedschap en enkele materialen uit de doe-het-zelfzaak kan je je woondecoratie heel eenvoudig zelf maken. Het fijne daaraan: er zijn geen grenzen aan je fantasie bij doe-het-zelfprojecten. Als je zelf decoratie maakt, bepaal je de vorm en het formaat zelf. Gebruik onze handleidingen als inspiratiebron en maak de woondecoratie die perfect in jouw interieur past.

Zelfgemaakte lamp met witte takken op een houten tafel

Zelf een lamp maken van takken

Haal het bos in huis! Met enkele takken, wat verf en een paar simpele tafellampen maak je zelf een indrukwekkende lamp voor je woonkamer. Wij leggen stap voor stap uit hoe je daarbij te werk gaat.
Maak een lamp uit takken >
Zelfgemaakt houten bijzettafeltje staat in een woonkamer

Een bijzettafeltje maken

Deze praktische bijzettafel kan je snel zelf maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt, zijn een plank en drie metalen staven. Of je hem nu als plantenrek of als plank voor je boeken gebruikt: haal je inspiratie uit onze tips voor je eigen unieke tafeldesign.
Maak een bijzettafel
Tijdschriften in een zelfgemaakte tijdschriftenhouder uit een houtblok

Tijdschriftenrek maken

Een tijdloze aanvulling voor elke woonkamer: met deze eenvoudige handleiding tonen we je hoe je stap voor stap zelf een krantenrek uit een boomschijf kan maken. Met onze tips en het juiste gereedschap beleef je plezier aan het project. Doe-het-zelf voor een persoonlijke toets in je eigen huis!
Maak een krantenrek
Een afgewerkte kruk gemaakt van een boomstam

Krukje maken

Deze opvallende DIY-kruk is gemaakt van een boomstam die kan worden gebruikt als een handig zitje, als een comfortabele voetensteun of als extra oppervlak. We laten je zien hoe je jouw eigen ontwerp maakt.
Maak een kruk uit een boomstam
Hart van takken: afgewerkt wit geschilderd decoratiestuk met een brandende kaars erin

Een hart van takken

Of het nu voor Moederdag of Valentijn is, een creatief zelfgemaakt cadeau maakt de ontvanger meestal extra blij. Met een beetje handigheid en onze stap-voor-stap instructies, kan je gemakkelijk zelf een hart van takken maken.
MAAK EEN HART UIT TAKKEN
Vier rode kaarsen in glazen branden in een zelfgemaakte adventskrans van takjes

Adventskrans maken

Het licht van de adventskrans is een prachtige traditie die ons voorbereidt op Kerstmis en het huis op donkere winterdagen verlicht. Deze krans van takjes is een mooi en fris alternatief voor de klassieke adventskrans, en met onze instructies en een klein beetje geduld kan je er zelf één maken!
Maak een adventskrans van takken

Zelf houten decoratie maken voor de woonkamer

Als je zelf decoratie wil maken, is hout altijd een goede keuze want met dat natuurlijke materiaal schep je meteen een gezellige sfeer. Bovendien kan je het hout kiezen dat het best bij je interieur past. Terwijl decoratie uit licht dennen- of essenhout een lichte en minimalistische look creëert, past warm kersen- of donker notenboomhout goed bij een authentieke en rustieke inrichting. Jouw krachtige helper voor doe-het-zelfdecoratie uit hout: de STIHL accusnoeizaag GTA 26. Met deze handige accumachine zaag je planken en takken onmiddellijk in de gewenste vorm en op de gewenste lengte.

Meer doe-het-zelfwoondecoratie