Maak je eigen woondecoratie

Stijlvolle woondecoratie hoeft niet duur of gewoon te zijn. Met een beetje handvaardigheid en een paar materialen uit de bouwmarkt kun je gemakkelijk je eigen woondecoratie maken. Er zijn geen grenzen aan de fantasie voor doe-het-zelf projecten. Laat je inspireren door onze instructies en bouw precies de woondecoratie die bij je interieur past.

Een zelfgemaakte kerstboom van houten takken met een rode ster op de piek in een interieur in kerstsfeer

Zelf een houten kerstboom maken

Zelfgemaakte houten kerstbomen zijn duurzaam en je hebt er jarenlang plezier van – wij laten zien hoe je zelf een houten kerstboom kan maken.
Zelf een houten kerstboom maken
Gemeubileerd interieur met haard en brandhoutrek voor binnen

Zelf een brandhoutrek voor binnen maken

Je hoeft niet naar buiten om brandhout voor de kachel te halen: bouw zelf een brandhoutrek en berg er je brandhout in op. Met onze geïllustreerde stap-voor-stap instructies is de montage heel eenvoudig.
Naar het brandhoutrek voor binnenshuis
Zelfgemaakte lamp met witte takken op een houten tafel

Zelf een lamp maken van takken

Breng het bos naar je huis! Met een paar takken, wat verf en een eenvoudige tafellamp kun je zelf een indrukwekkende lamp voor je huiskamer bouwen. We leggen stap voor stap uit hoe je dit doet.
Lamp van takken maken
Zelfgemaakt houten bijzettafeltje staat in een woonkamer

Een bijzettafeltje maken

Deze praktische bijzettafel kun je in korte tijd zelf bouwen. Alles wat je nodig hebt is een houten plank en drie metalen staven. Als plantenstandaard of als boekenplank: laat je inspireren door onze tips om je eigen individuele tafelontwerp te maken.
Naar het bijzettafeltje
Tijdschriften in een zelfgemaakte tijdschriftenhouder uit een houtblok

Tijdschriftenrek maken

Een tijdloze aanwinst voor elke huiskamer: deze eenvoudige instructies laten je zien hoe je zelf een krantenrek kunt maken van een stuk boom. Met onze tips en het juiste gereedschap is het project leuk en gemakkelijk te doen. Doe-het-zelf decoratie voor een persoonlijk tintje in je huis!
Houten krantenrek
Een afgewerkte kruk gemaakt van een boomstam

Krukje maken

Deze stijlvolle kruk zal elke huiskamer opfleuren. In onze instructies leggen we uit hoe je deze praktische one-off zelf kunt bouwen met het juiste gereedschap en een beetje vakmanschap.
Boomstamkrukje van hout
Hart van takken: afgewerkt wit geschilderd decoratiestuk met een brandende kaars erin

Een hart van takken

Of het nu voor Moederdag is of voor Valentijnsdag, de ontvanger is meestal bijzonder blij met een creatief doe-het-zelf cadeau. Met een beetje handigheid en onze stap-voor-stap instructies, kun je gemakkelijk je eigen hart van takken maken.
Hart van takken
Vier rode kaarsen in glazen branden in een zelfgemaakte adventskrans van takjes

Adventskrans maken

De adventskrans heeft een lange traditie en zet de stemming voor het komende kerstseizoen. Als je een alternatief zoekt voor de klassieke krans van naaldentakken, kun je zelf een stijlvolle adventskrans van takken maken met behulp van onze instructies en een beetje handigheid.
Adventskrans van takken

Maak je eigen decoratie van hout

Om je eigen decoratie te maken is hout altijd een goede keus, want het natuurlijke materiaal schept een gezellige sfeer. Bovendien kun je gemakkelijk het hout kiezen dat het beste bij je interieur past: Terwijl decoraties van licht sparren- of essenhout de nadruk leggen op een lichte en minimalistische uitstraling, gaan warm kersenhout of donker walnotenhout goed samen met klassieke en rustieke inrichtingen.

Je krachtige helper voor doe-het-zelf houtdecoraties: de STIHL GTA 26 accusnoeizaag. Met het handige accu-apparaat kun je in een handomdraai planken en takken in de gewenste vorm en lengte zagen.

Meer doe-het-zelf ideeën