Tips voor het gebruik en onderhoud van tuinmachines

Veilig en goed werken

Voor elk project zijn zowel de veiligheid als goed werkende machines belangrijk. Hier vind je tips om elke tuinmachine goed te onderhouden en om er professioneel mee te werken.

Accuonderhoud op een STIHL accu AK 10 en AK 20 in een schuur

Accu-onderhoud

Heggenscharen, kettingzagen, robotmaaiers: steeds meer machines van STIHL werken met praktische lithium-ion-accu’s. Hier ontdek je de voordelen van machines met lithium-ionaccu en waarom je je geen zorgen hoeft te maken over het memoryeffect.
Tips voor het accu-onderhoud
STIHL benzine-kettingzaag MS 261 C-M op een boomstronk in het bos

Tips voor het werken met een kettingzaag

Tips voor een handig gebruik van de kettingzaag. Bij ons ontdek je hoe je dit tuingereedschap onderhoudt en de zaagketting slijpt en spant. Je vindt ook tips over de veiligheidsuitrusting, het juiste brandstofmengsel voor de kettingzaag en het zagen van brandhout.
Lees nu de kettingzaagtips
Man maait wilde bloemenweide met FSA 57

Bosmaaiertips

Behalve de juiste beschermuitrusting en het juiste mengsel voor je bosmaaier, spelen ook onderhoud, arbeidsveiligheid en het vervangen van het snijgereedschap een belangrijke rol. We hebben ook voor je samengesteld hoe je de bosmaaier start en opbergt, en hoe je er goed mee kunt maaien.
Lees nu tips voor bosmaaiers
Vrouw bergt haar STIHL RM 448 TC benzinegrasmaaier op in een garage

Tips om je grasmaaier goed te onderhouden

In onze artikels vind je tips over hoe je grasmaaiers onderhoudt en voorbereidt op de winter en hoe je grotere zitmaaiers met een sneeuwschild omtovert tot een onmisbare hulp in de winter. Bovendien leggen wij uit hoe en wanneer je de messen van de grasmaaier slijpt.
Lees nu de grasmaaiertips
De STIHL accu-heggenschaar HSA 56 wordt schoongemaakt met een borstel

Heggenschaar tips

Met de heggenschaar breng je je haag snel en op een professionele manier in vorm. Een regelmatige reiniging en onderhoudsbeurt is belangrijk als je wil dat je heggenschaar lange tijd goed dienst doet. Hiervoor hebben wij ook tips, zoals over hoe je je eigen heggenschaar kan slijpen.
Lees nu de heggenschaartips
STIHL iMOW® RMI 422 robotmaaier op groen gazon voor een huis

Robotmaaier tips

Wie een grote tuin of weinig tijd heeft, schakelt graag een robotmaaier in. Bij ons ontdek je hoe je je robotmaaier installeert en een maaischema opstelt. Bovendien hebben we tips over hoe je de robotmaaier reinigt, onderhoudt en voorbereidt op de winter.
Lees nu de robotmaaiertips
Mannen in beschermende kleding staan voor gevelde bomen

Veiligheidsuitrusting

Wie veilig wil werken heeft ook kledij en uitrusting volgens de voorschriften nodig. Een hoog draagcomfort en geoptimaliseerde bescherming gecombineerd met veiligheid: dat staat bij STIHL centraal.

Meer voor techniekliefhebbers