Tips voor het gebruik en onderhoud van tuinmachines

Veilig en goed werken

Voor elk project zijn zowel de veiligheid als goed werkende machines belangrijk. Hier vind je tips om elke tuinmachine goed te onderhouden en om er professioneel mee te werken.

Een persoon kijkt de laadstatus na van een STIHL accu AK 10 in een opbergschuurtje

Accu-onderhoud

Heggenscharen, kettingzagen, robotmaaiers: steeds meer machines van STIHL werken met praktische lithium-ion-accu’s. Hier ontdek je de voordelen van machines met lithium-ionaccu en waarom je je geen zorgen hoeft te maken over het memoryeffect.
Tips voor het accu-onderhoud
STIHL benzinekettingzaag MS 261 C-M op een boomstronk in het bos

Een kettingzaag gebruiken

Tips voor een handig gebruik van de kettingzaag. Bij ons ontdek je hoe je dit tuingereedschap onderhoudt en de zaagketting slijpt en spant. Je vindt ook tips over de veiligheidsuitrusting, het juiste brandstofmengsel voor de kettingzaag en het zagen van brandhout.
Lees nu de kettingzaagtips
Man loopt door landschap met FS 311 bosmaaier

Kanten maaien met een grastrimmer, kantenmaaier of bosmaaier

Behalve de juiste veiligheidsuitrusting en het geschikte brandstofmengsel voor je tuinmachine is ook het onderhoud, de veiligheid tijdens het werk en het vervangen van het snijgereedschap belangrijk. We hebben ook een handleiding gemaakt over hoe je de machine start, opbergt en er correct mee maait.
Lees nu de grastrimmer-, kantenmaaier- en bosmaaiertips
Alt-Text: STIHL iMOW® robotmaaier RI 422 op een groen gazon voor een huis

Grasmaaier onderhoud

In onze artikels vind je tips over hoe je grasmaaiers onderhoudt en voorbereidt op de winter en hoe je grotere zitmaaiers met een sneeuwschild omtovert tot een onmisbare hulp in de winter. Bovendien leggen wij uit hoe en wanneer je de messen van de grasmaaier slijpt.
Lees nu de grasmaaiertips
STIHL accuheggenschaar HSA 56 wordt met een borstel gereinigd

De heggenschaar gebruiken

Met de heggenschaar breng je je haag snel en op een professionele manier in vorm. Een regelmatige reiniging en onderhoudsbeurt is belangrijk als je wil dat je heggenschaar lange tijd goed dienst doet. Hiervoor hebben wij ook tips, zoals over hoe je je eigen heggenschaar kan slijpen.
Lees nu de heggenschaartips
STIHL iMOW® robotmaaier RI 422 op een groen gazon voor een huis

Robotmaaier tips

Wie een grote tuin of weinig tijd heeft, schakelt graag een robotmaaier in. Bij ons ontdek je hoe je je robotmaaier installeert en een maaischema opstelt. Bovendien hebben we tips over hoe je de robotmaaier reinigt, onderhoudt en voorbereidt op de winter.
Lees nu de robotmaaiertips
Mannen in beschermende kleding staan voor gevelde bomen

Veiligheidsuitrusting

Wie veilig wil werken heeft ook kledij en uitrusting volgens de voorschriften nodig. Een hoog draagcomfort en geoptimaliseerde bescherming gecombineerd met veiligheid: dat staat bij STIHL centraal.

Meer voor techniekliefhebbers