Welke bladblazer of bladzuiger is geschikt voor mijn tuin?

Een bladblazer of bladzuiger is erg handig bij het opruimen van bladeren in de tuin. Welke machine is geschikt voor jouw tuin en waar moet je op letten wanneer je een bladblazer of bladzuiger aankoopt? Wij geven tips!

Bladeren opruimen met accubladblazer

Bladblazer of bladzuiger?

Met een bladblazer blaas je herfstblad eenvoudig van je gazon in de border. De bladeren zijn daar immers heel waardevol omdat ze de structuur van de bodem verbeteren en de grond met voedingsstoffen verrijken. Een laag bladeren beschermt trouwens ook vaste planten enigszins tegen vorst. Liggen je borders al vol herfstblad of heb je daar niet zoveel ruimte? Dan is een bladblazer handig om het blad te verzamelen en het vervolgens te composteren of op te ruimen.

Een bladzuiger zuigt het blad, maai- en licht snoeiafval op en hakselt het. Hierdoor breng je het materiaal tot 10 procent van zijn oorspronkelijke volume terug! Handig voor het maken van mulch of compost. Verschillende bladzuigers kunnen bovendien ook als bladblazer werken.

Accubladblazer of accubladzuiger

Benzinebladblazer of benzinebladzuiger

Elektrische bladblazer of elektrische bladzuiger

Blad opruimen met BGE 71 elektrische bladblazer

Elektrische bladblazers en bladzuigers zijn krachtig en relatief stil. Het snoer beperkt je bewegingsruimte, maar wanneer je niet te ver van de krachtbron werkt of een verlengsnoer gebruikt, is dit geen probleem. Je kan kiezen uit verschillende modellen.

Accessoires

Met welk type bladblazer of bladzuigers je ook aan de slag gaat, let te allen tijde op je veiligheid. Doe handschoenen aan en draag gehoor- en gelaatsbescherming.

Met verschillende accessoires verwijder je zelfs het bladeren van de moeilijkste plekken. Met een 3 meter lange reinigingsset haal je bijvoorbeeld eenvoudig bladeren uit een dakgoot.

Nederland

Vind een dealer in jouw buurt

  • Competent advies:
    Een gespecialiseerde dealer geeft je advies op maat.
  • Uitstekende service:
    Geniet van een eersteklas service en onderhoud.
  • Eenvoudige afhandeling:
    Snel, eenvoudig en betrouwbaar bij jou in de buurt.