Tips om je grasmaaier goed te onderhouden

De grasmaaier is onmisbaar bij het tuinieren. Hij zorgt ervoor dat je gazon er altijd mooi uitziet en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk dat je je grasmaaier goed onderhoudt. Hieronder vind je artikelen met tips voor onder meer het schoonmaken van je grasmaaier en het slijpen van de maaimessen. 

Grasmaaier onderhoud in de winter  

We vertellen je hoe je je gras- of zitmaaier voor de winterstop reinigt en hoe je hem winterklaar maakt. Je moet 'm niet tot het voorjaar opbergen: met een sneeuwschuiver op de zitmaaier wordt sneeuwruimen een fluitje van een cent.

Rode klaproos, korenbloemen en andere wilde bloemen, op de achtergrond een STIHL iMOW® robotmaaier met laadstation in een tuin

Het gazon als leefruimte: maaimethoden en biodiversiteit

Over robotmaaiers wordt vaak gezegd dat hun maaimethode tot minder biodiversiteit leidt. Uit een onderzoek van de universiteit van Hohenheim blijkt het tegendeel: Robotmaaiers kunnen namelijk een grotere bijdrage leveren aan de biodiversiteit dan conventionele handmaaiers. In dit artikel vatten wij de belangrijkste punten voor je samen.
Lees meer over het onderzoek

Meer over gazononderhoud en hulp