€ 1.199,00
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
Nieuw
Kies product
Enkel beschikbaar bij een STIHL dealer
Dit product is enkel beschikbaar bij STIHL dealers. Contacteer je STIHL dealer om meer informatie over de beschikbaarheid te ontvangen.

Laadregelaar CM 12: gemakkelijk tot 12 STIHL laders aansluiten op één stopcontact

De laadregelaar STIHL CM 12 is een praktische laadoplossing, ideaal voor professionals in het tuin- en landschapsonderhoud, gemeentediensten en de bosbouw. Hij stelt je in staat om tot 12 STIHL laders aan te sluiten op één stopcontact in je werkplaats.

Bij het laden van de STIHL accu’s verdeelt het intelligente laadbeheer de beschikbare stroom efficiënt over de verschillende aangesloten laders. De verbeterde regeling voorkomt onbedoelde kortsluiting door overbelasting en zorgt ervoor dat de aangesloten accu’s volledig en betrouwbaar worden opgeladen, bijvoorbeeld ‘s nachts. Opgelet: je mag geen andere apparaten op hetzelfde stopcontact (230 V, 16 A, eenfasig) aansluiten en gebruiken. Om indien nodig bepaalde STIHL accu’s zo snel mogelijk te laden met onze snelladers, beschikt de laadregelaar CM 12 over drie prioritaire slots om drie specifieke laders prioriteit te geven.

De bediening en installatie zijn zeer eenvoudig: voor het stationair gebruik in de werkplaats kan je de STIHL CM 12 bijvoorbeeld gemakkelijk bevestigen aan de muur of in een rek of kast plaatsen en op het stopcontact aansluiten. Je hoeft geen elektricien in te schakelen. Voor een beter overzicht en een eenvoudiger kabelbeheer wordt de STIHL CM 12 geleverd met stickers om je laders en de bijhorende aansluitkabels gemakkelijk te identificeren. Bovendien zijn de prioritaire slots 1 tot 3 visueel gemarkeerd. Voor nog meer orde en overzicht bij het laden van je STIHL accu’s in je werkplaats raden wij je aan om de wandhouder STIHL CR 6 te gebruiken.

De laadregelaar STIHL CM 12 is geschikt voor het laden van AS, AK, AP en AR accu’s. Hij is compatibel met de volgende STIHL laders:

  • AL 101, laadstroom max. 1,7 A, gewicht: 0,7 kg
  • AL 300, laadstroom: max. 6,5 A, gewicht: 1,2 kg
  • AL 301, laadstroom: max. 6,5 A, gewicht: 1,2 kg
  • AL 301-4, laadstroom: max. 12 A, gewicht: 4,4 kg
  • AL 500, laadstroom: max. 12 A, gewicht 1,3 kg
  • AL 501, laadstroom: max. 12 A, gewicht: 1,3 kg

Opmerking: de laadregelaar STIHL CM 12 mag alleen binnenshuis worden gebruikt (bv. in een werkplaats) en moet stevig worden bevestigd (wand, rek, kast,…). Om een optimale werking te garanderen, mag je geen andere apparaten gelijktijdig op hetzelfde stopcontact (230 V, 16 A, eenfasig) aansluiten en gebruiken.

Service en advies