Reddingszagen

FilterIconFilteren

Toepassingsgebied
Aandrijving
Vermogen
Zaagbladlengte
Prijs
1 van 1 Producten

Accessoires

SPECIALE REDDINGSZAAG VOOR BRANDBESTRIJDING EN REDDINGSOPERATIES

De reddingszaag van STIHL is een krachtige motorzaag met hardmetalen zaagketting voor de zwaarste werkomstandigheden en moeilijk te zagen materialen. Deze kettingzaag voor de brandweer en hulpdiensten wordt gebruikt voor reddingsoperaties en brandbestrijding.

REDDINGSZAAG: KRACHTIGE MOTOR EN HARDMETALEN ZAAGKETTING

Onze STIHL reddingszaag is ontworpen voor de zwaarste werkomstandigheden. Professionals van de brandweer, ambulancediensten of rampenbestrijding kunnen met deze kettingzaag verschillende, deels zeer resistente materialen zoals metaal, bitumen, pantserglas of gespijkerd hout zagen. Zo kunnen bijvoorbeeld toegangs- of ventilatieopeningen in gebouwen of carrosseriedelen worden opengezaagd. Motor en ketting spelen een bijzondere rol bij de reddingszaag: De krachtige STIHL 2-MIX motor ontwikkelt enorm veel vermogen in het middelste toerentalbereik. De zaagketting Rapid Duro R heeft snijtanden met een volledig hardmetalen bepantsering. Daarmee kunnen robuuste materialen zoals plaatstaal, dakvilt of draadglas netjes worden doorgezaagd.

AANGEPAST VOOR REDDINGSOPERATIES

Een snelle en veilige bediening is essentieel bij het gebruik van de reddingszaag. De grote bedieningshendel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de zaag eenvoudig kan starten, terwijl de combihendel met stopknopfunctie ervoor zorgt dat je bij een koude of warme start onmiddellijk vol gas kan geven. De ronde handgreepbuis biedt ergonomische hantering en snelle toegang tot de combisleutel wanneer een kettingwissel noodzakelijk is. Met de krachtige oliepomp kan het debiet tijdelijk worden verhoogd. Dat is een voordeel bij stoffige omstandigheden of het gebruik van lange zaagbladen. Een extra beschermplaat op de geluiddemper vermindert het opspatten van vuil en voorkomt vuilafzetting op de uitlaat.


Bij reddingskettingzagen wordt in tegenstelling tot bij gewone kettingzagen vaak de steektechniek gebruikt. De zaagdiepte waarmee de punt van het zaagblad in het materiaal wordt gestoken, moet controleerbaar zijn om onbedoelde schade te voorkomen. Met de zaagdieptebegrenzer met snelspanner kan de zaagdiepte van de zaag traploos en eenvoudig worden ingesteld.