€ 979,00
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
Kies product
Enkel beschikbaar bij een STIHL dealer
Dit product is enkel beschikbaar bij STIHL dealers. Contacteer je STIHL dealer om meer informatie over de beschikbaarheid te ontvangen.

FS 261 benzinebosmaaier: krachtig en comfortabel voor maaiwerk op grote oppervlakken

De benzinebosmaaier STIHL FS 261 is geschikt voor een groot aantal maaiwerkzaamheden. Zijn zeer grote maaicirkel van 520 mm is ideaal voor veeleisend maaiwerk op grote oppervlakken. De krachtige STIHL 2-MIX-motor combineert een hoog vermogen met een laag verbruik. Deze STIHL bosmaaier is standaard uitgerust met het grassnijblad STIHL 300-3, waarmee je heel nauwkeurig struikgewas, hagen met doornen en zelfs taai gras kan verwijderen.

Het ergonomische stuur met twee handgrepen verzekert een natuurlijke beweging van de machine. Dit betekent dat je maaiwerk bijzonder efficiënt en met minimale inspanning kan uitvoeren, zelfs op grote oppervlakken. Met de multifunctionele handgreep bedien je de motor met slechts een hand. Dankzij de stopknop kan je na een pauze het werk snel hervatten, zonder dat je een extra schakelaar moet bedienen. Dankzij een diagnoseapparaat ontvangt je erkende STIHL dealer direct informatie over je machinemodel, de bedrijfstijden en reparatie- en onderhoudsinstructies voor je STIHL FS 261. Het STIHL antivibratiesysteem ontlast je spieren en gewrichten.

Zeer grote maaicirkel voor doeltreffend werken: de STIHL FS 261 bosmaaier

De benzinebosmaaier STIHL FS 261 is ideaal voor professionele gebruikers. Hij stelt hen in staat veeleisende maai- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren op grote oppervlakken in het landschapsonderhoud, de tuinbouw en de landbouw. Dankzij zijn zeer grote maaicirkel kan je doeltreffend maaiwerk verrichten maar ook jonge planten onderhouden.

Afhankelijk van het gewenste gebruik, kan je de benzinebosmaaier STIHL FS 261 uitrusten met andere optioneel verkrijgbare snijgereedschappen, zoals een grassnijblad, een hakselmes, een cirkelzaagblad en diverse maaikoppen. De grote beschermkap biedt een betere bescherming tegen rondvliegend maaisel en kleine steentjes. Het voorkomt ook beschadiging van het snijgereedschap als je je STIHL FS 261 op de grond of tegen een muur opbergt.
 • Voor professionals in landschapsonderhoud, tuinbouw en landbouw
 • Voor veeleisende maai- en terreinwerken
 • Universeel inzetbaar door grote keuze aan snijgereedschappen
 • Standaard uitgerust met een STIHL 300-3 driehoeksmes of AutoCut 46-2 maaikop
 • FS 261 benzinebosmaaier

  Uitrusting

  De illustraties zijn voorbeeldfoto's. Het uiterlijk en de feitelijke toepassing van de uitrustingskenmerken op het product kunnen - bij gelijke functionaliteit - afwijken van de getoonde afbeeldingen.

  Handbediende benzinepomp
  HANDMATIGE BRANDSTOFPOMP
  Multifunctionele handgreep
  MULTIFUNCTIONELE ÉÉNHANDSGREEP
  Antitrillingssysteem
  STIHL ANTIVIBRATIESYSTEEM

  Technische details

  Cilinderinhoud41,6 cm³
  Vermogen2 kW
  Vermogen2,7 Pk
  Gewicht7,6 kg 1)
  Geluidsdrukniveau met plastic gereedschap100 dB(A) 2)

  Service en advies