RT 4082
ZITMAAIERS

RT 4082

 • 1-pedaalwielaandrijving om vlot te sturen
 • Eenvoudig te bedienen snijhoogteverstelling en meskoppeling
 • Comfortabel door verstelbare bestuurdersstoel
 • Compacte en wendbare zitmaaier voor precies werk
 • Grasopvangbox van 250 liter uit kunststof met zwaardgreep
 • Voor privé-tuineigenaars en landschapstuiniers
 • Onzekerheidsfactor K stoel
  0,3 m/s²
  Gewicht
  203 kg
  Trillingswaarde ahw stoel
  0,6 m/s²
  € 3.199,00
  Kies product
  Enkel beschikbaar bij een STIHL dealer
  Dit product is enkel beschikbaar bij STIHL dealers. Contacteer je STIHL dealer om meer informatie over de beschikbaarheid te ontvangen.
  Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.

  Wendbare zitmaaier voor tuinen met bomen

  De compacte en wendbare STIHL RT 4082 zitmaaier is perfect om je grasperk heel precies te maaien. Dankzij de kleine draaicirkel en het ongehinderde zicht naar voren kun je, vooral in tuinen met bomen, struiken en bloemperken, bijzonder efficiënt werken. De bestuurdersstoel kun je zonder gereedschap verschuiven en op een comfortabele hoogte instellen. Dankzij het lage frame van de zitmaaier stap je moeiteloos op en af. En met de 1-pedaal-wielaandrijving wissel je comfortabel tussen vooruit en achteruit om vlot te manoeuvreren. Ook de messen van het maaiwerk schakel je vanuit de cockpit heel eenvoudig in of uit. De grasopvangbox van 250 liter maak je gemakkelijk van op de bestuurdersstoel met één beweging van de sabelgreep leeg. Daarbij valt al het maaigoed volledig uit de box. Het geleidesysteem aan beide kanten zorgt ervoor dat het gras over de hele snijbreedte optimaal naar de messen geleid wordt. En indien je dat wilt, kan je de zitmaaier later ook van een mulch-hulpstuk voorzien. Daardoor blijft het maaigoed op het grasperk achter en fungeert het als natuurlijke mest die de groei van het gras stimuleert.

  Uitrusting

  De illustraties zijn voorbeeldfoto's. Het uiterlijk en de feitelijke toepassing van de uitrustingskenmerken op het product kunnen - bij gelijke functionaliteit - afwijken van de getoonde afbeeldingen.

  Turfbanden
  Turfbanden
  Trekhaak
  Trekhaak
  Centrale snijhoogteverstelling
  Centrale snijhoogteverstelling

  Technische details

  Onzekerheidsfactor K stoel0,3 m/s²
  Gewicht203 kg
  Trillingswaarde ahw stoel0,6 m/s²
  Gemeten geluidsdrukniveau LpA86 dB(A)
  Snijbreedte80 cm

  Service en advies