STIHL connected: digital fleet management

Digital fleet management met STIHL connected maakt het eenvoudig om al je gereedschap te optimaliseren en laadniveaus, gebruikstijden en nog veel meer bij te houden.

Een man gebruikt een laptop in een werkplaats.

Wij willen dat STIHL gereedschap je tijd bespaart, je middelen maximaliseert en je werk makkelijker maakt. STIHL connected brengt volledig gereedschapsbeheer binnen handbereik, zodat je je inzet van middelen en je werk kan analyseren, controleren, beheren en plannen waar en wanneer je maar wilt.

De STIHL Smart Connector verzendt de bedrijfstijd en belangrijkste apparaatgegevens van een geeedschap via Bluetooth® naar de STIHL connected App. De STIHL Smart Connector is ook compatibel met machines van andere fabrikanten.

Ontdek de STIHL Smart Connector ↓

In combinatie met de STIHL Smart Connector ontvangt de STIHL connected App gegevens van je machine en stuurt deze naar de STIHL Cloud en het STIHL connected portaal.

Lees meer over de STIHL connected App

Configuratie van STIHL connected

De gegevens van de machine in de STIHL Cloud worden vervolgens beschikbaar gesteld voor beoordeling en gebruik in het STIHL connected Portal.

Ga naar het STIHL connected Portal

De STIHL Cloud is de centrale hub voor STIHL connected. Alle machinegegevens die hier worden opgeslagen, zijn onderworpen aan strikte gegevensbeschermingsregels, worden vertrouwelijk behandeld en veilig bewaard. 

Meer informatie over STIHL Cloud

STIHL Connected: Eén systeem, veel voordelen 

Bij STIHL willen we dat je het maximale uit je machines kan halen. Daarom hebben we STIHL Connected ontwikkeld - ons digitaal systeem voor een transparant overzicht van je machinepark en optimale workflows. Met de slimme oplossingen van STIHL analyseer, controleer, beheer en plan je eenvoudig je machinepark en je werk, waar en wanneer je maar wil. Zowel particulieren als professionals kunnen STIHL Connected gebruiken en doen er hun voordeel mee.

STIHL connected App wordt gebruikt op een smartphone, met een kettingzaag op een stapel hout op de achtergrond

STIHL Smart Connector

De Smart Connector van STIHL verzendt de bedrijfstijd van machines naar de STIHL App, zodat je de status van je machine eenvoudig kan opvolgen. Je kan de STIHL Smart Connector zelfs gebruiken met machines van andere fabrikanten, zodat je het overzicht over je hele machinepark behoudt.

Met de Smart Connector van STIHL kan je al je machines eenvoudig en efficiënt beheren. Hij kan de bedrijfstijd registreren op basis van wanneer de motor draait, door het elektromagnetische veld van de bougies en elektromotoren te detecteren. Deze continue informatie wordt via bluetooth naar de STIHL App op je smartphone of tablet gestuurd. Bovendien is de STIHL Smart Connector niet alleen bedoeld voor gebruik met STIHL machines: je kan ook onze digitale assistent gebruiken met machines van andere fabrikanten, waardoor de voordelen van STIHL connected ook bruikbaar zijn voor gereedschap van verschillende merken.

Welke STIHL producten worden momenteel volledig ondersteund?

STIHL connected App

De STIHL connected App verzendt de verzamelde gereedschapsgegevens via wifi of het mobiele netwerk naar de STIHL Cloud. De STIHL connected App biedt ook toegang tot een compleet overzicht van je volledige machinepark, waar je ook bent. Dankzij de handige 'nearby' functie weet je meteen of er een machine ontbreekt na extern gebruik – en laat je nooit meer gereedschap liggen op een werklocatie! Bovendien kan je, in geval van een storing tijdens het gebruik, de STIHL App gebruiken om er een notitie van achter te laten en direct een onderhoudsafspraak te maken.

Particuliere gebruikers kunnen ook profiteren van de handige functies van de app: met een STIHL Smart Connector en de gratis STIHL connected App kan je aan de slag met slim tuinieren! Download de STIHL connected App eenvoudig uit de Google Play Store of de Apple App Store.

STIHL connected Portal

Het STIHL connected Portal is speciaal ontworpen voor de eisen van professionele klanten. Het portaal is bedoeld als operationeel centrum en biedt informatie over je gehele machinepark, inclusief bedrijfsuren en locatie, als je dat wilt. Het ondersteunt je bij de efficiënte planning van de inzet van al je machines. Je kan de gegevens van je plaatselijke STIHL dealers ook op het portaal opslaan en vanuit het systeem contact met hen opnemen, zodat je snel en eenvoudig een afspraak kan maken. In geval van een defect of storing heeft de dealer ook rechtstreeks toegang tot gereedschapsinformatie en kan hij alle benodigde reserveonderdelen bestellen op het STIHL connected Portal zelf. Het STIHL connected Portal maakt het ook eenvoudig om te analyseren welke apparaten je weinig benut, zodat je beslissingen over toekomstige investeringen kan nemen.

Het creëert de mogelijkheid van digital fleet management voor gebruikers in bijvoorbeeld de tuin- en landschapssector, maar ook voor gebruikers die gereedschap delen. Het STIHL connected Portal bevat ook een exportfunctie, zodat je gereedschapsgegevens in andere applicaties kunnen worden gebruikt of kunnen worden afgedrukt.

Het STIHL connected portaal op een laptop in een werkplaats

STIHL Cloud

De STIHL Cloud is de centrale datahub voor STIHL connected. Dankzij de moderne cloud-technologie heb je overal toegang tot de informatie over je gereedschap en machines. Alle machinegegevens die hier worden opgeslagen, zijn onderworpen aan strikte gegevensbeschermingsregels, worden vertrouwelijk behandeld en veilig bewaard.

Een man gebruikt een laptop in een werkplaats.

STIHL connected: hoe de componenten samenwerken

De STIHL connected componenten creëren een slimme synergie en spelen elk een belangrijke rol in het STIHL connected systeem. De STIHL Smart Connector registreert de gegevens van gereedschap en stuurt deze via Bluetooth naar een smartphone of tablet; van daaruit worden ze naar de STIHL Cloud gestuurd. Gebruikers kunnen de gegevens evalueren en gebruiken in de STIHL App en het STIHL connected Portal.

Dit systeem houdt in dat STIHL connected je in twee opzichten ondersteunt: bij de organisatie van je werk en de implementatie van je gereedschap. De componenten werken samen om je in staat te stellen het benodigde machinegebruik efficiënt en duidelijk te plannen. Dit betekent dat je erop kan vertrouwen dat alle gereedschappen die je meeneemt goed werken, terwijl de functie 'nearby' betekent dat je er zeker van kan zijn dat je geen gereedschap achterlaat.

Houd er rekening mee dat alle onderdelen van het STIHL connected systeem voortdurend in ontwikkeling zijn en er anders kunnen uitzien dan op de hier getoonde foto's.

STIHL connected configureren

Zoals hierboven beschreven, bestaat het STIHL connected systeem uit verschillende componenten, maar je hoeft je geen zorgen te maken: de installatie is intuïtief en eenvoudig.

Stap 1: registreren

Zoals hierboven beschreven, bestaat het STIHL connected systeem uit verschillende componenten, maar je hoeft je geen zorgen te maken: de installatie is intuïtief en eenvoudig.

Stap 2: installeren

De volgende stap is het downloaden van de STIHL App voor iOS of Android en het installeren ervan. Log vervolgens in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die tijdens de registratie zijn ingesteld in de STIHL App of het STIHL connected Portal.

Stap 3: gereedschap toevoegen aan de app

De handigste manier om de app te gebruiken is door er al je gereedschap aan toe te voegen. Als je STIHL gereedschap wilt toevoegen, scan je de barcode op het gereedschap of selecteer je het in de lijst. Producten van andere fabrikanten kunnen handmatig worden toegevoegd.

Stap 4: bereid de STIHL Smart Connector voor

Neem de STIHL Smart Connector uit de verpakking en open het batterijvak voorzichtig met de meegeleverde sleutel. Verwijder de veiligheidsfolie onder de muntcel; hier vind je de datamatrix-code die je in de volgende stap moet gebruiken om de STIHL Smart Connector met het product in de app te verbinden.

Stap 5: koppel de STIHL Smart Connector

Je kan nu elke gereedschap dat je al in de app hebt toegevoegd, uitrusten met je Smart Connector. Start het proces met de daarvoor bestemde knop in de app en scan vervolgens de datamatrix-code die je in stap 4 hebt gevonden. Plaats de muntcel terug in de STIHL Smart Connector en sluit het batterijvak.

Stap 6: bevestig de STIHL Smart Connector aan het gereedschap

Vervolgens moet je de STIHL Smart Connector aan het nieuw gekoppelde gereedschap bevestigen. In de STIHL connected App vind je aanbevelingen hoe je de Smart Connector op elk ondersteund STIHL gereedschap kan aansluiten. Bevestig de Smart Connector met de meegeleverde schroeven of het klevende oppervlak aan de achterkant van de STIHL Smart Connector. De STIHL Smart Connector mag zich op maximaal 10 cm afstand van de motor van je gereedschap bevinden.

Stap 7: begin het STIHL connected systeem te gebruiken

Wanneer alles is geconfigureerd en bevestigd, is je gereedschap klaar voor gebruik in de digitale omgeving van STIHL connected. De STIHL Smart Connector verzamelt gereedschapsgegevens en synchroniseert deze met je smartphone. Van daaruit worden de gegevens en locatie* van het gereedschap naar de STIHL Cloud gestuurd, die je altijd en overal kan oproepen. Op het STIHL connected Portal kan je zien hoe lang elk gereedschap al in gebruik is, waar het zich voor het laatst bevond en of er onderhoud nodig is.

*Locatie wordt verzonden als GPS is geactiveerd op je mobiele apparaat.

STIHL pro tip: De STIHL Smart Connector is uiterst duurzaam, maar je moet voorkomen dat er tijdens het schoonmaken reinigingsmiddel en water in het gereedschap terechtkomt.

Vragen over STIHL Connected

Samenvatting: STIHL connected

  •  STIHL STIHL connected maakt efficiënt digital fleet management mogelijk
  • Je kan genieten van een volledig en duidelijk overzicht van al je gereedschap
  • STIHL connected kan achteraf worden geïnstalleerd op vele STIHL machines en zelfs op machines van andere merken
  • STIHL connected biedt voordelen voor werkorganisatie en gereedschapsbeheer
  • STIHL connected kan worden gebruikt door zowel particuliere als professionele gebruikers
  • Gebruikers kunnen profiteren van uitgebreide ondersteuning, data-analyse en compatibiliteit met verschillende technologieën (benzine-, elektrisch en accugereedschap)
  • STIHL connected biedt je een efficiënter onderhoudsproces en een betere planning doordat gegevens rechtstreeks naar je STIHL dealer kunnen worden verzonden

Meer voor techniekliefhebbers