Directe productkeuze Elektrische heggenscharen op steel
Elektrische heggenscharen op steel

Elektrische heggenscharen op steel

Voor meer reikwijdte

De STIHL elektrische heggenscharen op steel zijn specialisten in het onderhoud van brede, lange of hoge heggen in de buurt. Bovenkanten van heggen boven kophoogte zijn tijdbesparend en moeiteloos te snoeien. De keuze uit twee steellengtes maken ladders of steigers overbodig. De STIHL elektrische heggenscharen op steel zijn ook zeer geschikt voor het onderhoud van bodembedekkers en struikgewas.

Vergelijking Model Vermogen ­W Gewicht ­kg Zaagbladlengte ­cm Totale lengte ­cm Prijs
HLE 71 K, 125° 600 5,6 1) 50 211 2) € 484,00*
HLE 71, 125° 600 5,9 1) 50 254 2) € 499,00*
1) Zonder kabel 2) Met messen-zaaggarnituur

Onberispelijke heggen in een handomdraai met de STIHL elektrische heggenscharen op steel

Een perfect gesnoeide en mooi onderhouden heg is een aangename natuurlijke scheidingsmuur om een terrein af te bakenen of een discreet hoekje te creëren. Om zonder te veel moeite een precieze snoeivorm te realiseren is de elektrische heggenschaar op steel ideaal. Hij is gemakkelijk te hanteren en is geschikt voor het snoeien van hoge en brede heggen maar ook voor het onderhoud van massieve bodembedekkers of andere struiken in tuinen en landschappen. Aangezien hij bijzonder stil is, zal hij de rust van de buren niet verstoren.

Elektrische heggenscharen op steel: een model op maat van elke heg

Welke machine kies je voor het snoeien van je heg? Het assortiment van STIHL omvat twee elektrische heggenscharen op steel, die zich onderscheiden door hun totale lengte. Als je heg erg hoog is, heb je een langer model nodig. De HLE 71 is ideaal. Zijn totale lengte, inclusief snijgarnituur, bedraagt 254 cm. Hij is dus uitstekend geschikt voor het snoeien van hoge en brede heggen, maar ook voor snoeiwerkzaamheden op afstand. Onmisbaar als je bijvoorbeeld over bloembedden of andere hindernissen heen moet snoeien. De HLE 71K biedt een totale lengte van 211 cm, inclusief snijgarnituur. Deze twee modellen garanderen een snijlengte van 50 cm, voor een tandafstand van 35 mm. Het kortste model weegt 5,6 kg, en is iets lichter dan de langere versie die 5,9 kg weegt (gewicht zonder kabel in beide gevallen).

Uitrustingen van de elektrische heggenscharen op steel van STIHL

De heggenscharen op steel zijn ontworpen om je werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kan de mesbalk geleidelijk worden ingesteld tot 125° in beide richtingen, zodat je gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen kunt snoeien. Om de machine te vervoeren, kun je de mesbalk parallel met de steel inklappen en blokkeren. De beugelhandgreep garandeert een eenvoudig en precies gebruik van de machine. De greeppositie van de beugelhandgreep kan gemakkelijk aan de individuele lichaamslengte van de gebruiker en de verschillende uit te voeren taken aangepast worden. De softgreep absorbeert de trillingen gedeeltelijk en garandeert daarom een comfortabeler gebruik. Het ophangoog voor de draagriem kan verdraaien zodat je de machine gemakkelijker kunt zwenken. De trekontlasting van de kabel voorkomt dat de stekkerverbinding onbedoeld losgekoppeld wordt. De heggenschaar op steel HLE 71 L is ook standaard uitgerust met een afneembare draaggordel waarmee je langer kunt werken zonder moe te worden. Andere accessoires zijn ook beschikbaar. Zo kan de machine bij gebruik aan de grond of in de buurt van muren worden uitgerust met een roestvrijstalen zwaardbeschermer die de punt van de mesbalk beschermt.

Heggen snoeien – wanneer en hoe?

Ben je van plan om je heggen in te korten, maar weet je niet wat het beste moment is? Het is belangrijk om te weten dat het verboden is om tussen 1 maart en 30 september grote terugsnoeiopdrachten uit te voeren aan heggen en andere struiken. In die periode is het risico groot dat vogels je heg hebben uitgekozen als broedplaats. Je moet ze dus beschermen. Om deze reden is het ook aangewezen om, zelfs voor een lichte onderhoudssnoei, te controleren of er geen vogelnest in de heg zit. Als dit het geval is, zul je het werk een paar weken moeten uitstellen. Raadpleeg voor het juiste gebruik van je elektrische heggenschaar op steel de downloadbare handleiding en veiligheidsbrochure van STIHL.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.